§ 9 Mun Tampere -joukkorahoitus: Tuki työryhmä Kelly Keodaran Tampere let's bloom together-kampanjalle

Lataa  Kuuntele 

TRE:4760/02.02.01/2020

Päätöspäivämäärä

5.2.2021

Päätöksen tekijä

Strategiajohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Suunnittelija Lilli-Nora Siikasmaa, puh. 040 658 7593, etunimi.sukunimi@tampere.fi      

Lisätietoja päätöksestä

Strategiajohtaja Reija Linnamaa, puh. 040 572 9610, etunimi.sukunimi@tampere.fi  

Päätöksen perustelut

Mun Tampere -joukkorahoitusmallissa Tampereen kaupunki tukee tamperelaisten omaehtoista toimintaa ja aktiivisuutta osallistumalla yhtenä rahoittajana asukas- ja yhteisölähtöisiin hankkeisiin. Mun Tampere -joukkorahoitusavustusta voivat hakea yhdistykset, yhteisöt ja työryhmät kertaluonteiseen tapahtumaan tai hankkeeseen, joka toteutetaan viimeistään vuoden 2021 aikana. Malli on osa Osallistuva rahoitus-projektia (projektipäätös § 7 Osallistuva rahoitus-projekti).

Mun Tampere -joukkorahoitukseen valitut toimijat saavat Tampereen kaupungilta ehdollisen rahoituslupauksen. Kaupungin avustus on suuruudeltaan 40 % joukkorahoituskampanjan minimitavoitteesta, eli toimijan määrittelemästä hankkeen minimibudjetista. Kaupungin avustus maksetaan toimijoille, mikäli ne saavat kerättyä loput kampanjansa minimitavoitteesta joukkorahoituksella määräaikaan mennessä.

Mun Tampere -joukkorahoitukseen haki määräaikaan mennessä mukaan 18 toimijaa, joista kaupungin työryhmä valitsi 13 jatkoon. Mukaan valituista toimijoista työryhmä Kelly Keodara on kerännyt määräajassa joukkorahoituskampanjansa minimitavoitteesta (12 000 euroa) 60 % joukkorahoituksella (7200 euroa) ja on siten oikeutettu kaupungin tukeen. Kaupungin tuki Tampere let's bloom together-kampanjalle on 4800 euroa.

Kampanjalla työryhmä on kerännyt rahoitusta sekä fyysisen että virtuaalisen tilan luomiselle, jossa kansainväliset osaajat ja kansainvälisyydestä kiinnostuneet suomalaiset voivat kohdata, jakaa ideoita ja kohteita, sekä inspiroida ja voimaannuttaa toisiaan.

 

Konsernihallinnon toimintasäännön 10 §:n 5 kohdan mukaan konserniyksikön johtaja päättää palvelu- ja vuosisuunnitelman rajoissa tehtävistä enintään 60.000 euron suuruisista palvelujen hankinnoista johtamansa toiminnan osalta.

Päätös

Työryhmä Kelly Keodara Tampere let's bloom together-kampanjalle myönnetään 4800 euron tuki. Kaupungin tuki maksetaan strategia- ja kehittämisyksikön kustannuspaikalta 113 220.

Kaupungin tuen saa käyttää vain päätöksessä mainittuun tarkoitukseen ja tuensaaja on velvollinen raportoimaan rahoitetun hankkeen toteutumisesta vuoden 2021 loppuun mennessä. Tuki voidaan vaatia palautettavaksi, mikäli sitä käytetään muuhun kuin hyväksyttyyn tarkoitukseen.

Tuensaajan odotetaan mainitsevan omassa viestinnässään, että hanke on saanut rahoituksensa joukkorahoituksella ja että Tampereen kaupunki on yksi rahoittajista.

Allekirjoitus

Strategiajohtaja Reija Linnamaa