§ 5 OHJUS - Ohjaamisen sietämätön keveys yhteistyösopimuksen hyväksyminen

Lataa  Kuuntele 

TRE:5535/02.04.01/2020

Päätöspäivämäärä

9.2.2021

Päätöksen tekijä

Kehitysjohtaja, ammatillinen koulutus

Valmistelijan yhteystiedot

Kehittämispäällikkö Anne Nousiainen, puh. 040 801 6995, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Kehitysjohtaja Tuula Hoivala, p. 050 329 5711, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tampereen ammattikorkeakoulu Oy on hakenut 1.10.2020 rahoitusta Keski-Suomen ELY-keskukselta Länsi- Suomen ESR -haussa OHJUS - Ohjaamisen sietämätön keveys -hankkeen toteuttamiseen. Tampereen kaupunki, Tampereen seudun ammattiopisto Tredu on ollut mukana hakemuksessa yhtenä osatoteuttajana. Hankkeen muina osatoteuttajina toimivat Tampereen korkeakoulusäätiö sr ja Turun ammattikorkeakoulu.

Hankkeen tavoitteena on ohjata ja valmentaa nuoria yksinkertaisemmin ja tehokkaammin korkeakouluopintoihin sekä kehittää ja pilotoida kansallisesti levitettävä ohjauksen ja koulutuksen kokonaismalli. Hankkeessa luodaan ja kehitetään ohjauksen tueksi digitaalinen ohjausalusta, joka palvelee oppijoita huomioiden heidän erilaiset koulutustaustansa. Lisäksi toteutetaan ohjauskonsepti, jossa opiskelija pystyy aikaisempaa huomattavasti joustavammin suuntaamaan opintojaan tutkinto-ohjelman aikana jatko-opintoihin ja työelämään.

Rahoittaja edellyttää ennen rahoituspäätöksen laatimista, että koordinaattori ja osatoteuttajat solmivat projektin toteuttamista koskevan sopimuksen. Tampereen ammattikorkeakoulu Oy on laatinut esityksen yhteistyösopimuksesta, jonka mukaan koordinaattori vastaa projektin toiminnallisesta, taloudellisesta ja hallinnollisesta koordinoinnista sekä huolehtii projektia koskevasta yhteistyöstä osapuolten välillä. Sopimusesityksen mukaan osapuolet sitoutuvat:

  • Suorittamaan ajallaan sille sopimuksessa ja sen liitteissä nimetyt tehtävät ja mahdollistamaan toisille osapuolille tiedon saannin niistä.
  • Välittömästi tiedottamaan mahdollisista viivästyksistä.
  • Korvaamaan toisille osapuolille omien toimiensa tai laiminlyöntiensä aiheuttamat välittömät vahingot. Osapuolen vastuun ylärajana kutakin toista osapuolta kohtaan on enintään kolmekymmentä-tuhatta (30.000) euroa, ellei vahinko ole aiheutunut takaisinperinnästä tai ellei vahinkoa ole aiheutettu tahallisesti tai törkeällä huolimattomuudella.
  • Vastaamaan käyttämänsä alihankkijan tehtävistä kuin omistaan.
  • Noudattamaan yhteistyösopimusta ja sen liitteitä.

Projektin kohteena olevan työn suoritusta ohjaa ja valvoo ohjausryhmä. Projektin rahoituksen saamisen ehtona on, että osapuolet toteuttavat projektia rahoituspäätöksen ja hyväksytyn projektisuunnitelman mukaisesti ja noudattavat projektin toteuttamisesta annettuja säädöksiä, määräyksiä ja ohjeita.

Sopimus astuu voimaan kaikkien sopijaosapuolten allekirjoitettua sopimuksen. Sopimuksen voimaantulo edellyttää, että projekti saa rahoittavalta viranomaiselta myönteisen rahoituspäätöksen. Tästä poiketen sopimusehdot 8,10 ja 11 ovat voimassa takautuvasti siitä asti, kun osapuolet ovat tosiasiallisesti aloittaneet projektin valmistelun tai projektiin liittyvät toimenpiteet. Sopimus päättyy, kun sopimuksessa ja sen liitteissä määritellyt velvollisuudet ovat päättyneet, vastaava viranomainen on hyväksynyt loppuraportin, suorittanut viimeiset maksatukset koordinaattorille ja viimeiset rahojen siirrot osapuolten välillä on tehty. Sopimusehdot, jotka luonteensa puolesta on tarkoitettu jäämään voimaan, pysyvät voimassa sopimuksen päättymisestä tai purkautumisesta huolimatta. 

Sopimus sitoo Tampereen kaupunkia lopullisesti kuitenkin vasta, kun kaupungin sopimusta koskevat päätökset ovat saaneet lainvoiman.

Kehitysjohtajan päätösvalta asiassa perustuu palvelualueen johtajan päätökseen 23.10.2020 § 128 Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen toimintasääntö. (Toimintasäännön liite: Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtajan toimivallan siirtäminen 1.11.2020 alkaen.) 

Päätös

Tampereen kaupungin / Tampereen seudun ammattiopisto Tredun, Tampereen ammattikorkeakoulu Oy:n, Turun ammattikorkeakoulun ja Tampereen korkeakoulusäätiö sr:n välinen OHJUS - Ohjaamisen sietämätön keveys -projektin yhteistyösopimus hyväksytään esityksen mukaisesti.

Sopimus sitoo Tampereen kaupunkia lopullisesti kuitenkin vasta, kun kaupungin sopimusta koskevat päätökset ovat saaneet lainvoiman. 

Allekirjoitus

Kehitysjohtaja Tuula Hoivala