§ 6 Työpaikkaohjaus koulutuksen kehittämisen ytimessä TYKKY -projektin aiesopimuksen hyväksyminen

Lataa  Kuuntele 

TRE:642/02.04.01/2021

Päätöspäivämäärä

9.2.2021

Päätöksen tekijä

Kehitysjohtaja, ammatillinen koulutus

Valmistelijan yhteystiedot

Kehittämispäällikkö Kaisa Luhtala, puh. 050 562 2216, etunimi. sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Kehitysjohtaja Tuula Hoivala, p. 050 329 5711, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

SASKY koulutuskuntayhtymä hakee ESR-rahoitusta Keski-Suomen ELY-keskukselta Työpaikkaohjaus koulutuksen kehittämisen ytimessä (TYKKY) -projektille. Tampereen kaupunki / Tampereen seudun ammattiopisto Tredu on mukana rahoitushakemuksessa yhtenä hankkeen osatoteuttajana. Hankkeen muita osatoteuttajia ovat Ahlman koulun Säätiö sr, Valkeakosken seudun koulutuskuntayhtymä, Kiipulasäätiö / Kiipulan ammattiopisto, Hengitysliitto ry / Ammattiopisto Luovi, Aitoon Emäntäkoulu Oy / Aitoon koulutuskeskus, Varalan Urheiluopisto sekä Tampereen ammattikorkeakoulu Oy.

Hankkeen tavoitteena on Pirkanmaalainen, alueellinen, asiakaslähtöinen ja yhtenäisempi työpaikkaohjaus ja työpaikkaohjaajien perehdytys. Tavoitteet on jaoteltu neljään eri osa-alueeseen:  

1. Työelämässä oppimisen suunnittelun kehittäminen.

2. Alueellisen työpaikkaohjaajan koulutuksen kehittäminen.

3. Opiskelijan henkilökohtaisen ja yksilöllisen työelämässä oppimisen tukeminen sekä palautteen hyödyntäminen.

4. Tuki työpaikkaohjaajalle.

SASKY koulutuskuntayhtymä on laatinut aiesopimusesityksen hankkeen osapuolten välille. Aiesopimuksen kohteena on Työpaikkaohjaus koulutuksen kehittämisen ytimessä (TYKKY) -hanke. Sopimuksen tarkoituksena on sopia sopijaosapuolten oikeuksista ja velvollisuuksista, jotka liittyvät hankkeen hakemiseen ja toteuttamiseen.

Aiesopimusesityksen mukaan sopijaosapuolet vakuuttavat, että hanke siihen kuuluvine osioineen tukee sopijaosapuolen oman organisaation kehittämistavoitteita ja että sopijaosapuolet ilmaisevat aikeensa osallistua hankkeen toteuttamiseen. Hankkeen hakijana toimii SASKY koulutuskuntayhtymä. Sopijaosapuolet valtuuttavat hakijan puolestaan allekirjoittamaan sähköisesti virallisen Eura2014-järjestelmässä täytetyn hankehakemuksen, joka koskee hanketta.

Mikäli hankkeen toteuttaminen tai rahoittajaviranomaisten päätökset edellyttävät muutoksia hankesuunnitelmaan, muutoksista neuvotellaan sopijaosapuolten kesken ennen täydentävän hanke-esityksen jättämistä rahoitusviranomaisille. Hankkeen saadessa myönteisen rahoituspäätöksen sopijaosapuolet laativat sen toteuttamista koskevan erillisen yhteistyösopimuksen ennen toiminnan aloittamista. Yhteistyösopimuksen ehdot neuvotellaan erikseen.

Aiesopimus astuu voimaan sopijaosapuolten allekirjoitettua sopimuksen ja on voimassa erikseen laadittavan, sopijaosapuolten välisen hankesopimuksen voimaanastumiseen saakka. Kielteisen rahoituspäätöksen tai sopimuksen purkautumisen seurauksena sopimuksen voimassaolo päättyy päätös- tai purkamisilmoituspäivänä. Sopimus sitoo Tampereen kaupunkia lopullisesti kuitenkin vasta, kun kaupungin sopimusta koskevat päätökset ovat saaneet lainvoiman.

Kehitysjohtajan päätösvalta asiassa perustuu palvelualueen johtajan päätökseen 23.10.2020 § 128 Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen toimintasääntö. (Toimintasäännön liite: Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtajan toimivallan siirtäminen 1.11.2020 alkaen.)

Päätös

Tampereen kaupungin, Tampereen seudun ammattiopisto Tredun, SASKY koulutuskuntayhtymän, Ahlman koulun Säätiö sr:n, Valkeakosken seudun koulutuskuntayhtymän, Kiipulasäätiö / Kiipulan ammattiopiston, Hengitysliitto ry / Ammattiopisto Luovin, Aitoon Emäntäkoulu Oy / Aitoon koulutuskeskuksen, Varalan Urheiluopiston sekä Tampereen ammattikorkeakoulu Oy:n välinen Työpaikkaohjaus koulutuksen kehittämisen ytimessä Tykky -projektin aiesopimus hyväksytään esityksen mukaisesti. 

Sopimus sitoo Tampereen kaupunkia lopullisesti kuitenkin vasta, kun kaupungin sopimusta koskevat päätökset ovat saaneet lainvoiman.

Allekirjoitus

Kehitysjohtaja Tuula Hoivala