§ 15 Vedenjakeluverkostomallinnusten puitesopimus vuosille 2021 - 2022

Lataa  Kuuntele 

TRE:768/02.07.00/2021

Päätöspäivämäärä

10.2.2021

Päätöksen tekijä

Toimitusjohtaja, Tampereen Vesi

Valmistelijan yhteystiedot

Verkostojohtaja Pekka Laakkonen, puh.050 552 6267, etunimi.sukunimi@tampere.fi 

Lisätietoja päätöksestä

Toimitusjohtaja Petri Jokela, puh.040 556 0604, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Työ käsittää yksilöimättömiä vedenjakeluverkoston mallinnustehtäviä vuosille 2021 - 2022. Tehtävä sisältää mm. mallinnuksella tehtäviä sprinklerivedenoton tai vesijohtojen työnaikaisten sulkemisten vaikutusten selvityksiä, mutta myös muita mallinnustarkasteluja, kuten esim. vesijohtojen kapasiteetti- ja mitoitustarkasteluja tai vedenjakelumallin ylläpitoon ja päivitykseen liittyviä tehtäviä. Mallinnuksen perusteella saaduista laskentatuloksista ja niiden perusteella tehdyistä johtopäätöksistä ja suosituksista tehdään pdf-muotoinen tekstiraportti, jonka liitteenä on kuvia ja/tai teemakarttoja. Tarvittaessa voidaan sopia muunlaisista tulosteista (esim. paperikartoista). Toimeksiantoihin voi kuulua konsultin tai tilaajan kanssa järjestettäviä laskentatulosten esittelytilaisuuksia tai ns. mallinnusistuntoja, joissa vedenjakelujärjestelmän tiettyjä tilanteita tarkastellaan ja niihin etsitään ratkaisuja laskentamallilla tilaajan kanssa yhdessä. Mallinnustarkastelut tehdään olemassa olevalla v. 2020 laaditulla Tampereen vedenjakeluverkoston laskentamallilla tai toimeksianto voi sisältää uuden laskentamallin laatimisen. Käytettävä mallinnusohjelma on Fluidit Water. 

Kilpailutusta ei tehty, koska Afry Finland Oy:llä on jo käytössä Tampereen Veden verkostomalli ja näin ollen teknisestä syystä Afry Finland Oy voi toteuttaa hankinnan kohtuullisilla kustannuksilla.

Päätösehdotus perusteluineen tulee julkiseksi vasta päätöksen teon jälkeen ja asiakirjat ovat liikesalaisuuksia lukuun ottamatta julkisia sopimuksen tekemisen jälkeen sekä asianosaisjulkisia hankintapäätöksen jälkeen. Tilaus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän jälkeen päätöksen tiedoksisaannista edellytyksellä, että hankintapäätös on saanut lainvoiman. 

 

Päätös

Tampereen Vesi Liikelaitos hankkii vedenjakeluverkoston mallinnustehtäviä vuosille 2021 - 2022 Afry Finland Oy tarjouksen 25.1.2021 mukaiseen hintaan. Hankinnan kokonaishinta on 40.000,00 euroa. Hinnat ovat verottomia ja niihin lisätään voimassa oleva arvonlisävero.

Hankintapäätös sitoo Tampereen Vesi Liikelaitosta vasta, kun sopimus on tehty.

 

Allekirjoitus

Toimitusjohtaja Petri Jokela