§ 18 Kaupinojan saneerauksen loppuun saattaminen, pääurakka, kompressorien vaihto lisä- ja muutostyön hankinta

Lataa  Kuuntele 

TRE:2439/02.07.01/2020

Päätöspäivämäärä

10.2.2021

Päätöksen tekijä

Toimitusjohtaja, Tampereen Vesi

Valmistelijan yhteystiedot

Projekti-insinööri Veli-Ville Vihersalo, puh. 050 547 6159, etunimi.sukunimi@tampere.fi 

Lisätietoja päätöksestä

Toimitusjohtaja Petri Jokela, puh.040 556 0604, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Kaupinojan pintavesilaitoksen alkuperäisessä suunnitelmassa kaksi nykyistä paineilmakompressoria varattiin instrumentti- ja työilmalle ja kaksi uutta kompressoria hankittaisiin flotaatiossa tarvittavalle dispersioilmalle.  Instrumentti-ilmakompressorit jäisivät nykyiseen kompressorihuoneeseen ja dispersioilmakompressorit tulisivat allassaliin. Kaikki kompressorit ovat tyypiltään ruuvikompressoreita.

Tässä muutoksessa dispersioilmakompressorit jätetään hankkimatta ja nykyiset instrumentti-ilmakompressorit poistetaan käytöstä. Tilalle hankitaan kaksi hammasroottorikompressoria, jotka asennetaan kompressorihuoneeseen. Kompressorit tuottavat koko laitoksen tarvitseman paineilman.

Syyt muutokseen:

1.     Hammasroottorikompressorit tuottavat öljytöntä paineilmaa, jolloin paineilman jälkikäsittelytarve on huomattavasti vähäisempi ja riski kompressorin öljyn joutumisesta paineilmaan ja sitä kautta talousveteen saadaan minimoitua.

2.     Kompressoreja ei tarvitse sijoittaa allassaliin, jolloin vältetään meluhaitat, riski öljyn joutumisesta koneen rikkoutuessa allassalin lattialle ja/tai vesialtaisiin sekä veden kontaminoituminen myrkyllisistä palokaasuista, jos kompressori syttyisi tuleen.

3.     Kompressorien sijoittaminen kompressorihuoneeseen lisää yleistä paloturvallisuutta, koska nykyinen kompressorihuone on palo-osastoitu ja paloturvallisuutta voidaan rajatussa tilassa helposti lisätä esimerkiksi hälytys- ja sammutuslaitteilla.

4.     Koneiden pienempi lukumäärä tuo etua mm. automaation kustannuksissa ja toiminnassa, huolto- ja ylläpitokustannuksissa, sähkönkulutuksessa sekä varaosien varastointitarpeessa. Hankinta maksaa itsensä takaisin pienentyneiden käyttö- ja ylläpitokustannusten kautta arviolta noin kymmenessä vuodessa.

5.     Hammasroottorikompressori on tekniikaltaan vikasietoisempaa ja kestävämpää ja soveltuu näin ollen paremmin toimintavarmuuskriittiseen vesilaitosympäristöön.

Vanhat käytöstä poistuvat instrumentti-ilmakompressorit ovat hyväkuntoisia ja ne voidaan hyödyntää Tampereen Veden muilla laitoksilla.

Tuomi Logistiikka Oy on Tampereen Vesi Liikelaitoksen toimeksiannosta kilpailuttanut pääurakan avoimella menettelyllä 25.5.2020 erityisalojen EU-hankintana (Tarjouspyyntö 294250). Tarjouskilpailun voitti Skanska Infra Oy. Vertailuperusteena oli halvin hinta. Tämä hankinta on kilpailutetun pääurakan muutostyö.

Muutostyö koskee paineilmakompressorien tyypin vaihtamista ja kapasiteetin muutosta sekä kompressorien sijoittamista toiseen paikkaan siihen liittyvine töineen. Tämä hankintapäätös koskee materiaalien ja laitteiden vaihtamista tarjouksen mukaan sekä muutokseen liittyviä asennustöitä soveltuvin osin.

Kilpailutusta ei tehty, koska kyseessä on urakan muutostyö, joka ei ole avoin tarjouskilpailulle. Lisä- ja muutostyö (lisä- ja muutostyötarjous numero 8, 18.12.2020, ladattu projektipankkiin 18.12.2020) pohjautuu urakkasopimukseen (30.10.2020).

Hankinnan kokonaishinta on noin 90 235 €, josta noin 20 000 € on arvioon perustuvaa.

Päätösehdotus perusteluineen tulee julkiseksi vasta päätöksen teon jälkeen ja asiakirjat ovat liikesalaisuuksia lukuun ottamatta julkisia tilauksen tekemisen jälkeen sekä asianosaisjulkisia hankintapäätöksen jälkeen. Tilaus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän jälkeen päätöksen tiedoksisaannista edellytyksellä, että hankintapäätös on saanut lainvoiman.

 

 

Päätös

Tampereen Vesi Liikelaitos tilaa Kaupinojan pintavesilaitoksen paineilmakompressorien muutoksen Skanska Infra Oy:n (Y-tunnus) tarjouksen 18.12.2020 mukaisesti. Hankinnan kokonaishinta on noin 90 235 euroa. Hinta sisältää myös mahdolliset lisähankinnat. Hinnat ovat verottomia ja niihin lisätään voimassa oleva arvonlisävero.

Hankintapäätös sitoo Tampereen Vesi Liikelaitosta vasta, kun tilaus on tehty.

 

Allekirjoitus

Toimitusjohtaja Petri Jokela