§ 8 Valvontasuunnitelma 2021

Lataa  Kuuntele 

TRE:574/09.05.00/2021

Päätöspäivämäärä

22.1.2021

Päätöksen tekijä

Z/Pelastusjohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Johtava palotarkastaja Pekka Mutikainen, p. 040 569 8981, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Pelastusjohtaja Olli-Pekka Ojanen, p. 03 5656 2100, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Pelastuslaitoksen on pelastuslain 379/2011 79 § mukaan laadittava valvontasuunnitelma pelastuslaitokselle säädettyjen valvontatehtävien toteuttamisesta. Valvontasuunnitelmassa on määriteltävä suoritettavat palotarkastukset ja muut valvontatoimenpiteet, sekä kuvattava miten valvontasuunnitelman toteutumista arvioidaan. Valvonnan tulee perustua riskien arviointiin sekä palvelutasopäätökseen ja sen on oltava laadukasta, säännöllistä ja tehokasta. Valvontasuunnitelma on tarkistettava vuosittain ja muutoinkin, jos tarkistamiseen on erityinen syy.

Pirkanmaan pelastuslaitoksen valvontasuunnitelma perustuu keskeisiltä osiltaan pelastuslaitosten kumppanuusverkoston työryhmän valvontasuunnitelmaohjeeseen, johon verrattuna Pirkanmaan pelastuslaitoksen valvontasuunnitelmaa on kuitenkin täsmennetty ja tarkennettu vuosien saatossa useampaan kertaan paikalliseen riskienarviointiin ja valvonnan tarpeisiin perustuen. 

Maailmanlaajuinen Covid-19 pandemia on pakottanut pelastuslaitokset tarkastelemaan myös valvonnan käytänteitä. Lakisääteisen valvonnan toteuttaminen terveysturvallisuustoimenpiteet huomioiden on edellyttänyt uusia käytänteitä ja myös uusien toimintamallien kehittämistä. Uusien toimintamallien käyttömahdollisuus on huomioitu laadittaessa valvontasuunnitelmaa vuodelle 2021. Muutoin muutokset aiempaan ovat lähinnä stilistisiä.

Pelastusjohtajan päätösvalta perustuu Tampereen kaupungin hallintosäännön liitteeseen 4, Pirkanmaan pelastustoimen johtosääntö.

 

 

Päätös

Liitteenä oleva Pirkanmaan pelastuslaitoksen valvontasuunnitelma vuodelle 2021 vahvistetaan.

 

Allekirjoitus

Pelastusjohtaja Olli-Pekka Ojanen