§ 23 Sähköteknisten järjestelmien omaisuushallintaohjelmiston hankintaprojekti

Lataa  Kuuntele 

TRE:1597/00.01.05/2021

Päätöspäivämäärä

8.3.2021

Päätöksen tekijä

Rakennuttamisjohtaja, Kaupunkiympäristön palvelualue

Valmistelijan yhteystiedot

Järjestelmäpäällikkö, Mika Heikkilä, 050 468 8478, mika.heikkila@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Rakennuttamisjohtaja, Milko Tietäväinen, puh. 040 506 8600, milko.tietavainen@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Sähköteknisten järjestelmien omaisuushallinnassa tietotekninen järjestelmä, eli verkkotietojärjestelmä on merkittävässä roolissa. Sillä ylläpidetään ja hallitaan omaisuustietoa sähkö- ja tietoliikenneverkkojen osalta. Kyseessä on toiminnan kannalta kriittinen toiminto. Tämän projektin tarkoitus on kartoittaa tarve, tehdä hankintaa varten vaatimusmäärittely, hankkia omaisuushallintajärjestelmä kaupungin käyttöön, siirtää omaisuustieto aiemmista järjestelmistä uuteen ja saattaa ohjemistot yksikön toimintaa palvelevaan käyttökuntoon.

Sähköteknisten järjestelmien omaisuushallinnan ohjelmisto ja sen käyttäminen on ollut osa Tampereen Vera Oy:ltä hankittavaa kunnossapitopalvelua ja tämä sopimus päättyi 2020 lopussa. Kunnossapidon sopimus kilpailutettiin vuonna 2020 ja siitä jätettiin pois kaikki tilaajan tehtävät, joita oli aiemmassa  sopimuksessa mukana. Tässä yhteydessä sähköteknisten järjestelmien omaisuushallinnan tietoteknisen järjestelmän avulla tapahtuva omaisuushallinnan toiminta siirtyi kaupungille. Lisäksi tietoliikenneverkko siirtyi vuoden 2020 alusta tietohallinnosta kaupunkiympäristön palvelualueelle ja yksi siirtoa valmistelevassa selvityksessa oleva strateginen linjaus oli pyrkiä operaattoririippumattomuuteen. Tämä saavutetaan hankkimalla kaupungille käyttöön oma verkkotietojärjestelmä ja siirtämällä tietoliikenneverkon omaisuustiedot operaattorin järjestelmästä kaupungin omaan verkkotietojärjestelmään. 

Omaisuushallintaohjelmiston uudistamisen avulla edesautetaan sähköteknisten järjestelmien hallinnan kehittymistä, tiedon parempaa ja laajempaa hyödyntämistä sekä mahdollistetaan parempi tiedolla johtaminen.

Kaupunkiympäristön palvelualueen toimintasäännön § 4 mukaan palveluryhmän johtaja johtaa palveluryhmänsä toimintaa ja toiminnan organisointia ja kehittämistä.

Projektiin liittyvistä ict-kehittämismäärärahalla tehtävistä hankinnoista päättää tietohallintojohtaja.  Projektiin liittyvistä muista hankinnoista päättää rakennuttamisjohtaja.

Projektin kokonaiskustannusarvio toteuttamisajalle on 150 000 euroa, josta tietohallinnon ICT-kehittämismäärärahan osuus on 75 000 euroa vuodelle 2021. Kaupunkiympäristön palvelualue vastaa muista kustannuksista.

Projektin toteuttamisaika on 1.3.2021 - 31.12.2022. ICT-kehittämismäärärahan 2021 osuus on käytettävissä vuoden 2021 loppuun asti.

Projektin omistaja on infrahallintapäällikkö Kimmo Myllynen ja projekti toteutetaan kaupunkiympäristön palvelualueen infraomaisuushallintayksikössä.

Projektipäällikkönä toimii järjestelmäpäällikkö Mika Heikkilä ja projektitiimin jäseninä toimivat lisäksi rakennuttajainsinööri Jussi Kulomäki, tietoverkkosuunnittelija Jarmo Morko ja tietohallintopäällikkö Janne Lindberg. Taloushallinnon yhteyshenkilö on konserninhallinnon tukipalveluista Jussi Mäkituuri. 

Projektipäällikön, projektiryhmän jäsenten ja taloushallinnon yhteyshenkilön esimiehinä toimivat heidän vakituiset esimiehensä.

Menojen ja tulojen hyväksymisoikeus ja tilaamisoikeus projektiin liittyvissä asioissa määrittyvät projekti omistavan yksikön tilaamisoikeuksien mukaisesti. Projektiin liittyvien laskujen asiatarkastus kuuluu projektipäällikölle. Projektiin liittyvien laskujen hyväksyntä kuuluu omistajalle (Konsernijohtajan päätös 22.12.2020 § 170).

Projektissa noudatetaan Tampereen kaupungin hankintaohjeistusta, taloudenhoidon konsernimääräystä ja projektiohjeistusta.

Projekti on käsitelty ja hyväksytty toteutukseen kaupunkiympäristön palvelualueen kehittämisjohtoryhmässä, 25.2.2021.

 

Päätös

Sähköteknisten järjestelmien omaisuushallintaohjelmiston hankintaprojekti toteutetaan ajalla 1.3.2021 – 31.12.2022 kaupunkiympäristön palvelualueen, rakentamisen ja kunnossapidon palveluryhmän Infraomaisuushallintayksikössä.

Projektin kokonaiskustannusarvio on 150 000 euroa, josta tietohallinnon ICT-kehittämismäärärahan osuus on 75 000 euroa ja kaupunkiympäristön palvelualueen osuus on 85 000 euroa.

Projektin omistaja on infrahallintapäällikkö Kimmo Myllynen ja projektipäälliköksi nimetään järjestelmäpäällikkö Mika Heikkilä. Projektiryhmään nimetään lisäksi rakennuttajainsinööri Jussi Kulomäki, tietoverkkosuunnittelija Jarmo Morko ja ja kutsutaan tietohallintopäällikkö Janne Lindberg. 

Projektin kustannukset maksetaan seuraavasti. ICT-kehittämismäärärahan osuus kustannuspaikalta 113251 ja PRR osa K1130_ICT_20_04. Kaupunkiympäristön palvelualueen osuus maksetaan kustannuspaikalta 111396 ja ne jaetaan 50% suhteella käyttötalouden hankkeille ulkovalaistuksen dokumentointi K1115_08030, 4013370_4510 sekä tietoliikenneverkon dokumentointi M1115_190022, 4074413_4540.

 

 

Allekirjoitus

Rakennuttamisjohtaja Milko Tietäväinen