§ 21 Viestintäjohtajan viran täyttäminen konsernihallinnossa

Lataa  Kuuntele 

TRE:7742/01.02.01/2020

Päätöspäivämäärä

19.2.2021

Päätöksen tekijä

Konsernijohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Strategiajohtaja Reija Linnamaa, puh. 040 572 9610, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johdon assistentti Mia Helin, puh. 040 570 4065, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Strategiajohtaja Reija Linnamaa:

Viestintäjohtajan tehtävänä on vastata kaupunkikonsernin viestinnän ohjauksesta, linjauksista ja koordinoinnista. Keskeisiä tehtäväalueita ovat palveluviestintä, työyhteisöviestintä, kriisiviestintä ja päätöksentekoon liittyvä viestintä. Viestintäjohtaja edistää kaupungin mainetyötä ja kansainvälistä tunnettuutta.

Tampereen kaupungin konsernihallinnossa on ollut haettavana viestintäjohtajan virka 17.12.2020 - 13.1.2021. Virka on ollut haettavana näissä ilmoituskanavissa: Helsingin Sanomat ja Aamulehti 20.12.2020, Kuntalehti, Twitter, LinkedIn, Oikotie, Facebook, TE-toimisto, Kuntarekry (hakuavain TRE-01-2284-20), Tampere.fi. Viestintäjohtajan virkaa haki määräajassa kolmekymmentäkolme (33) hakijaa, joista kolmekymmentäyksi (31) täytti viran kelpoisuusehdot.

Viestintäjohtajan viran kelpoisuusvaatimuksena on tehtävään soveltuva ylempi korkeakoulututkinto sekä viestinnän johtamiskokemus. Lisäksi eduksi katsottiin sujuva suomen ja englannin kielen taito, kokemus suuren organisaation viestinnän johtamisesta sekä kriisiviestinnästä, laajat yhteistyöverkostot sekä erinomaiset vuorovaikutustaidot.

Strategiajohtaja, henkilöstöjohtaja ja vt. viestintäjohtaja haastattelivat 10 hakijaa ja viisi heistä eteni soveltuvuusarviointeihin. Tämän jälkeen haastateltiin uudelleen kaksi hakijaa. Toisella haastattelukierroksella haastattelijoina toimivat strategiajohtajan ja henkilöstöjohtajan lisäksi konsernijohtaja ja pormestari.

Kun otetaan huomioon koulutukseen ja kokemukseen liittyvien asioiden lisäksi haastatteluissa saatu vaikutelma ja laadittu arvio soveltuvuudesta tehtävään, on hakijoista FM, eMBA Katja Kannonlahti virkaan soveltuvin.

Valittu henkilö on merkitty henkilöstöhallinnon henkilörekisteriin. Rekisteriä koskeva tietosuojaseloste sekä tiedote rekisteröidyn oikeuksista ovat nähtävissä Tampereen kaupungin internetsivuilla.

Laissa kunnallisesta viranhaltijasta 2. luvun 7 §:ssä määrätään terveydentilaa koskevan selvityksen antamisesta ja 8 §:ssä määrätään koeajasta.

Tampereen kaupungin hallintosäännön 36 §:n 3-kohdan mukaan konsernijohtaja päättää johtavassa asemassa olevien ottamisesta.

Päätös

FM, eMBA Katja Kannonlahti otetaan vakituiseen viestintäjohtajan virkaan kuuden (6) kuukauden koeajalla. Virkasuhde alkaa 12.4.2021. (Laki kunnallisesta viranhaltijasta, 2 luku 8 §)

Valinta on ehdollinen. Valitun tulee 30 päivän kuluessa valinnasta tiedon saatuaan toimittaa lausunto terveydentilan tarkastuksesta uhalla, että valintapäätös todetaan rauenneeksi. (Laki kunnallisesta viranhaltijasta, 2 luku, 7 §)

Henkilötietoja sisältävä teksti

Salassapidettävät tiedot poistettu.

Allekirjoitus

Konsernijohtaja Juha Yli-Rajala