§ 37 Tampereen kaupungin ja TVV lippu- ja maksujärjestelmä Oy:n välinen kumppanuussopimus

Lataa  Kuuntele 

TRE:673/00.01.06/2021

Päätöspäivämäärä

11.2.2021

Päätöksen tekijä

Tietohallintojohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Projektipäällikkö Elli Kotakorpi, puh. 041 730 1192, etunimi.sukunimi@tampere.fi 

Lisätietoja päätöksestä

Tietohallintojohtaja Jarkko Oksala, puh. 050 558 8958, etunimi. sukunimi@tampere.fi 

Päätöksen perustelut

TVV Lippu- ja maksujärjestelmä Oy on joukkoliikenteen toimivaltaisten viranomaisten omistama tukipalveluita tuottava yhtiö. Tampereen kaupunki on osakkaana yhtiössä. Yhtiö toimii omistajiensa sidosryhmäyksikkönä. TVV Lippu- ja maksujärjestelmä Oy tuottaa konsultointipalveluita Tampereen kaupungille. Kumppanuussopimuksella sovitaan yhteistyömuodoista ja toimintamalleista, joita osapuolet sitoutuvat noudattamaan Tampereen seudun joukkoliikenteen maksujärjestelmän uudistamisprojektin aikana.

Toimittaja laskuttaa projektin toteuttamiseen liittyvästä konsultoinnista seuraavasti (niiltä osin, kun työ ei kuulu osapuolten välisen palvelusopimuksen tai jonkin muun erillisen tarjouksen piiriin):
97 euroa/h (alv 0 %). Työn laskutus tapahtuu kuukausittain toteutuneiden tuntien mukaan ja laskun liitteenä toimitetaan tuntiraportit. Kokonaislaskutus on enintään 50 000 euroa vuodessa, eli korkeintaan 150 000 euroa kolmen vuoden sopimuskauden aikana.

Ennen projektia ja projektin aikana käyttöönotetut palvelut liitetään osaksi osapuolten välistä palvelusopimusta (Palvelusopimus joukkoliikenteen lippu-, maksu- ja informaatiojärjestelmäpalveluiden toimittamisesta, allekirjoitettu 21.10.2020).

Tampereen seudun joukkoliikenteen lippu-, maksu- ja informaatiojärjestelmien uudistamisprojektin edistämisen keskeisiä tehtäviä on:

  • Tampereen seudun joukkoliikenteen tulevaisuuden järjestelmäarkkitehtuurisuunnitelman (roadmap) toteuttaminen
  • Palveluprosessien tarkempi määrittely yhdessä tilaajan edustajien kanssa
  • Toimintojen tekninen ja toiminnallinen määrittely
  • Migraatiotyön suunnittelu ja toteutus vanhojen ja uusien järjestelmien välillä
  • Toteutettavien ratkaisujen testaaminen, käyttöönoton suunnittelu ja käyttöönotto yhdessä tilaajan kanssa.

 

Sopimus tulee voimaan, kun molemmat osapuolet ovat sen allekirjoittaneet ja se päättyy, kun sopimuksessa tarkoitettu järjestelmäuudistus on toteutettu, mutta kuitenkin viimeistään 36 kk sopimuksen allekirjoituspäivästä, elleivät osapuolet sitä ennen ole kirjallisesti sopineet sopimuksen jatkamisesta. Mikäli sopimusosapuoli tai osapuolet yhdessä haluavat päättää sopimuksen jo aiemmin, noudatetaan sopimukselle 3 kuukauden irtisanomisaikaa.

Tampereen kaupungin konsernihallinnon toimintasäännön liitteen 1 (delegointimatriisi) mukaan tietohallintojohtaja vastaa ja päättää Tampereen kaupungin ICT-hankinnoista, ICT-sopimusten ehdoista, hyväksymisestä ja allekirjoittamisesta. Lisäksi tietohallintojohtaja vastaa ja päättää Tampereen kaupunkiseudun tietohallintosopimuksessa määritellyistä asioista.

Päätös

Hyväksytään Tampereen kaupungin ja TVV lippu- ja maksujärjestelmä Oy:n välinen kumppanuussopimus.

Kustannukset maksetaan projektille perustettavilta prr-osilta tietohallinnon kustannuspaikalta.

Sopimuksen arvo on enintään 150 000 euroa (alv 0 %) kolmen vuoden sopimuskauden aikana.

Sopimus ei synny tällä päätöksellä vaan sopimuksen allekirjoittamisella. 

Allekirjoitus

Tietohallintojohtaja Jarkko Oksala