§ 36 Osallistu ja voi hyvin -projektin yhteistyösopimuksen hyväksyminen

Lataa  Kuuntele 

TRE:5776/02.04.01/2020

Päätöspäivämäärä

11.2.2021

Päätöksen tekijä

Johtaja, ammatillinen koulutus

Valmistelijan yhteystiedot

Kehittämispäällikkö Anne Nousiainen, puh. 040 801 6995, etunimi. sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johtaja, ammatillinen koulutus Outi Kallioinen, puh. 044 423 5473, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradia on hakenut rahoitusta 13.10.2020 Opetushallituksen Oikeus osata - Ammatillisen koulutuksen laatu ja tasa-arvo valtionavustushaun Hyvinvoinnin, yhteisöllisyyden ja osallisuuden vahvistamisen hakuryhmästä Osallistu ja voi hyvin -verkostohankkeelle. Tredu on ollut mukana hakemuksessa yhtenä osatoteuttajana.

Hankkeen tavoitteena on kehittää ja kasvattaa opiskelijakunta- ja tuutoritoimintaa sekä opiskelijoiden osallisuutta laajemmin. Lisäksi kehitetään Liikkuva amis- ja työkykypassitoimintaa, opiskelijoiden opiskeluhyvinvointia sekä oppilaitosturvallisuutta.  

Projektia hallinnoi Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradia ja hankkeen osatoteuttajina toimii Tampereen seudun ammattiopisto Tredu, Suomen ammattiin opiskelevien liitto - SAKKI ry, Jyväskylän kristillinen opisto, Jyväskylän talouskouluyhdistys ry, Careeria Oy, Äänekosken ammatillisen koulutuksen kuntayhtymä, Kajaanin kaupungin koulutusliikelaitos, Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä, Invalidisäätiö (Ammattiopisto Live),  Koulutuskuntayhtymä OSAO, Savon koulutuskuntayhtymä, Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä sekä Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnia. Opetushallitus on myöntänyt 13.11.2020 (3/2110/2020) Osallistu ja voi hyvin -hankkeelle rahoitusta yhteensä 988 872 euroa. Hankkeen kokonaiskustannusarvio on 1 318 496 euroa.

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradia on laatinut esityksen yhteistyösopimuksesta koordinaattorin ja osatoteuttajien välillä. Yhteistyösopimuksella sovitaan 14 toimijan yhdessä toteuttaman hankkeen yhteistyöstä, taloudesta ja hallinnoinnista. Sopimusesityksen mukaan hankehallinnoinnista vastaa Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradia. Sopijaosapuolet sitoutuvat toteuttamaan hanketta rahoituspäätökseen liittyvän hankehakemuksen mukaisesti ja suorittavat hankkeessa sovitut tehtävät huolellisesti ja ajallaan. Hankkeen hallinnoija vastaa hankkeen toiminnan, raportoinnin ja tiedottamisen koordinoinnista. 

Jokainen sopijaosapuoli ilmoittaa omalta osaltaan hankkeen kulut valtionosuusjärjestelmän edellyttämällä tavalla Opetushallituksen vuosittaisessa kustannusten tiedonkeruussa omien koulutusalojensa valtionosuuspohjan kuluina, jolloin vaikutus koulutusalojen yksikköhintoihin on osapuolen kustannusrakenteen mukainen.

Sopimusesityksen mukaan hankkeen osatoteuttaja:

  • sitoutuu toimimaan hankesuunnitelman ja hankkeen tavoitteiden mukaisesti
  • nimeää hankkeen vastuuhenkilön, joka vastaa osatoteuttajan toteutusosuudesta, tiedottamisesta ja yhteistyöstä hankkeen muiden toteuttajien kanssa
  • kokoaa ja raportoi hallinnoijalle rahoittajan edellyttämät hanketta koskevat tiedot
  • toimittaa hankehallinnon edellyttämät asiakirjat hankkeen loppuvaiheessa hankkeen hallinnoijalle sovittuun määräaikaan mennessä.

 

Toteuttajat vastaavat omalta osaltaan siitä, että hankkeelle kohdistuvat kustannukset ovat hankkeelle hyväksyttäviä kustannuksia. Mikäli hankkeen kokonaiskustannukset eivät toteudu rahoituspäätöksen mukaisesti, ja tästä syystä rahoittajan tukea on palautettava, palautuksen kustannus ja korot jäävät sen aiheuttaneen tai aiheuttaneiden osapuolten kustannukseksi. Hallinnoija maksaa osatoteuttajan valtionavustusosuudet laskua vastaan. Mikäli projektin toteuttamisaikana ilmenee tarvetta laatia rahoittajalle muutoshakemus, neuvotellaan muutoksista toteuttajien kesken ennen muutoshakemuksen jättämistä rahoittajalle.

Yhteistyösopimus tulee voimaan, kun osapuolet ovat sen allekirjoittaneet. Sopimus päättyy kolmenkymmenen (30) päivän kuluttua siitä päivästä, kun sopijaosapuolet ovat suorittaneet kaikki sopimuksen ja sen kohteena olevan hankkeen velvollisuudet muita sopijaosapuolia ja hankkeen rahoittajaa kohtaan. Sopijaosapuolilla on kuitenkin oikeus purkaa sopimus kirjallisesti, jos sopijaosapuoli olennaisesti rikkoo sopimusta, eikä kirjallisen huomautuksen saatuaan kolmenkymmenen (30) päivän kuluessa oikaise laiminlyöntejään. Salassapitovelvollisuutta, vahingonkorvausvastuuta, sovellettavaa lakia, erimielisyyksien ratkaisua sekä asiakirjojen säilyttämistä koskevat ehdot jäävät voimaan hankkeen ja sopimuksen päättymisestä huolimatta. 

Johtajan, ammatillinen koulutus päätösvalta asiassa perustuu palvelualueen johtajan päätökseen 23.10.2020 § 128 Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen toimintasääntö. (Toimintasäännön liite: Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtajan toimivallan siirtäminen 1.11.2020 alkaen.)

Päätös

Tampereen kaupungin / Tampereen seudun ammattiopisto Tredun, Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradian,  Suomen ammattiin opiskelevien liitto - SAKKI ry:n, Jyväskylän kristillisen opiston, Jyväskylän talouskouluyhdistys ry:n, Careeria Oy:n, Äänekosken ammatillisen koulutuksen kuntayhtymän, Kajaanin kaupungin koulutusliikelaitoksen, Keski- Uudenmaan koulutuskuntayhtymän, Invalidisäätiön (Ammattiopisto Live),  Koulutuskuntayhtymä OSAO:n, Savon koulutuskuntayhtymän, Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymän sekä Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnian välinen Osallistu ja voi hyvin -yhteishankkeen yhteistyösopimus hyväksytään esityksen mukaisesti. 

Sopimus sitoo Tampereen kaupunkia lopullisesti kuitenkin vasta, kun kaupungin sopimusta koskevat päätökset ovat saaneet lainvoiman.  

Allekirjoitus

Johtaja Outi Kallioinen