§ 1 Tampereen seudun ammattiopiston näkyvyyspaketin pienhankinta

Lataa  Kuuntele 

TRE:1312/02.07.01/2021

Päätöspäivämäärä

17.2.2021

Päätöksen tekijä

Hallintopalvelujohtaja, elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen ammatillinen koulutus

Valmistelijan yhteystiedot

Viestintäsuunnittelija Eeva Kaura, puh. 040 5315048, hankintasuunnittelija Piritta Simonen, puh. 040 8687664, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Hallintopalvelujohtaja Kristiina Karppi, puh. 040 8652520, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tredun monipuolista koulutus- ja palvelutarjontaa on tarpeellista markkinoida useassa eri markkinointikanavassa eri keinoin. Tredun asiakaskohderyhmä on hajallaan ympäri Pirkanmaata. Kattavaa ja monipuolista markkinointia tarvitaan näiden eri asiakaskohderyhmien tavoittamiseksi.

Koulutusten näkyminen verkossa on välttämätöntä Tredun opiskelijahankinnan näkökulmasta. Studentum.fi ja koulutus.fi ovat Studentum Oy:n omistamia, valtakunnallisesti suosittuja koulutushakuportaaleita, joiden kautta monet potentiaaliset opiskelijat etsivät koulutustarjontaa. Mm. seuraavat koulutuksen tarjoajat näkyvät sivulla: Stadin AO, Careeria, Keuda, SASKY, Kankaanpään opisto, Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitos, WinNova, Ammattiopisto Tavastia, Hämeen ammatti-instituutti, Sedu, Oulun seudun ammattiopisto ja Ylä-Savon ammattiopisto.

Studentum.fi-sivusto on tarkoitettu perustutkinnoista kiinnostuneille ja niitä etsiville henkilöille. Koulutus.fi-sivuston kohderyhmä on lisä- ja täydennyskoulutuksia etsivät henkilöt sekä yritykset ja yrityspäättäjät, jotka etsivät henkilöstölleen lisäosaamista.

Palvelu on otettu Tredussa käyttöön maaliskuussa 2020. Maalis–joulukuussa 2020 Studentum.fi-palvelun kautta tuli TreduNaviin 724 yhteydenottopyyntöä. Seurantakyselyssä heistä 34 % oli aloittanut, aikoi aloittaa tai oli päättänyt hakea koulutukseen. Kyseisenä aikana Tredun koulutussivuja katseltiin lähes 60 000 kertaa.

Yhä tiukkenevassa markkinatilanteessa Tampereen seudun ammattiopiston on tärkeää hyödyntää kaikki vaikuttavan opiskelijarekrytoinnin ja -markkinoinnin kanavat. Tästä syystä mukanaolo näillä suosituilla koulutustenhakuportaaleilla on välttämätöntä.

Hankinnan arvo alittaa julkisista hankinnoista säädetyn (1397/2016) lain 25 §:n mukaisen kansallisen kynnysarvon, jolloin hankintalakia ei sovelleta kyseessä olevaan hankintaan. Kyseessä on pienhankinta, johon sovelletaan Tampereen kaupungin hankintaohjetta.                                           

Tampereen kaupungin hankintaohjeen mukaan pienhankinta on mahdollista tehdä ilman kilpailuttamista, mikäli hankinta on arvoltaan vähäinen tai kilpailuttaminen on muutoin epätarkoituksenmukaista.  Edellytykset toteuttaa pienhankinta ilman kilpailutusta on arvioitava tapauskohtaisesti. Pienhankinta on mahdollista tehdä ilman kilpailuttamista esimerkiksi silloin, kun hankittavaa tavaraa tai palvelua ei ole todennäköisesti saatavissa kuin yhdeltä toimittajalta.

Tarjousta pyydettiin vain Studentum Oy:ltä, koska vastaavanlaista palvelua ei ole tehdyn markkinakartoituksen mukaan muualta saatavissa. Näin ollen hankinnan kilpailuttaminen olisi epätarkoituksenmukaista. Studentum Oy:ltä saatu tarjous vastaa asetettuja vaatimuksia.

Studentum.fi- ja koulutus.fi-sivustojen näkyvyyspaketit pitävät sisällään oman oppilaitosesittelysivun sekä profiilinäkyvyyden eri koulutusesittelysivuille. Sivuilla on mahdollista hyödyntää omia kuva- ja videoaineistoja. Palvelu pitää sisällään myös linkkisiirtymät tredu.fi-sivuille sekä yhteydenottopyyntölomakkeen.

Edellä mainitun perusteella esitetään hankittavaksi näkyvyyspaketti Studentum Oy:n studentum.fi- ja koulutus.fi-sivustoilla. Näkyvyyspaketti pitää sisällään 24 kk profiilinäkyvyyden studentum.fi:ssä ja koulutus.fi:ssä. Paketin hinta on yhteensä 37 440 euroa (alv 0%) 24 kuukauden sopimusjaksolla, ajalla 1.4.2021–31.3.2023. Hankinnan kustannukset kohdennetaan kustannuspaikalle 134462.

Päätösesitys perusteluineen tulee julkiseksi vasta päätöksenteon jälkeen ja asiakirjat ovat liikesalaisuuksia lukuun ottamatta julkisia sopimuksen tekemisen jälkeen sekä asianosaisjulkisia hankintapäätöksen jälkeen (laki viranomaisen toiminnan julkisuudesta 621/1999). Asiakirjoja säilytetään Tampereen seudun ammattiopistossa.

Hankinnasta tehdään kirjallinen sopimus. Sopimus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua hankintapäätöksen tiedoksisaannista edellytyksellä, että hankintapäätös on saanut lainvoiman.

Hallintopalvelujohtajan päätösvalta asiassa perustuu palvelualueen johtajan päätökseen 23.10.2020 § 128. Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen toimintasääntö. (Toimintasäännön liite: Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtajan toimivallan siirtäminen 1.11.2020 alkaen.)

Päätös

Tampereen seudun ammattiopisto Treduun hankitaan näkyvyyspaketti esityksen mukaisesti pienhankintana ilman kilpailutusta Studentum Oy:ltä (Y-tunnus 2342228-1).    

Sopimuskausi on 24 kuukautta, ajanjaksolla 1.4.2021–31.3.2023.

Hankinnan arvonlisäveroton arvo sopimuskaudella on yhteensä 37 440 euroa ja kustannukset kohdennetaan kustannuspaikalle 134462.

Hankintasopimus voidaan tehdä, kun hankintapäätös on lainvoimainen. Hankintapäätös on kaupunkia sitova vasta, kun sopimus on allekirjoitettu.

Allekirjoitus

Hallintopalvelujohtaja Kristiina Karppi