§ 21 Pirkanmaan pelastuslaitoksen lausunto hallintovaliokunnalle

Lataa  Kuuntele 

TRE:817/06.02.00/2021

Päätöspäivämäärä

5.3.2021

Päätöksen tekijä

Z/Pelastusjohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Pelastusjohtaja Olli-Pekka Ojanen, puh 0400 524 477, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Hallintosihteeri Saija Micklin, puh 040 800 4340, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Eduskunnan hallintovaliokunta on pyytänyt Pirkanmaan alueen pelastustoimelta kirjallisen lausunnon hyvinvointialueiden perustamista ja sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen järjestämisen uudistusta koskevasta hallituksen esityskokonaisuudesta 8.3.2021 mennessä.

Pirkanmaan pelastuslaitos kiinnittää lausunnossaan huomiota siihen, että pelastustointa koskevat lainkohdat on kirjoitettu melko yleisellä tasolla. Tästä syystä uudistuksen tavoitteiden toteuttaminen edellyttää jatkotyötä myös säädösten osalta ja eritoten hyvinvointialueelta. Viime mainitussa tilanteessa on mahdollista, että pelastustoimen kannalta keskeisissä asioissa syntyy yhtenäisestä tavoitteesta huolimatta eri hyvinvointialueilla erityyppisiä ratkaisuja.

Pirkanmaan pelastuslaitos kiinnittää varsin laajassa lausuttavassa aineistossa huomiota erityisesti pelastustoimen asemointiin hyvinvointialueessa, pelastuslaitosten tuottamaan ensihoitopalveluun sekä pelastustoimen valtakunnalliseen ja alueelliseen rakenteeseen.

Tampereen kaupungin hallintosäännön liitteen 4 (Pirkanmaan pelastustoimen johtosääntö) 7 §:n 3. kohdan mukaisesti pelastusjohtaja päättää asiat, jotka koskevat pelastuslaitoksen hallintoa, organisointia, toimintaa ja sopimuksia talousarvio- ja palvelutasopäätöksen mukaisesti siltä osin, kun päätösvalta ei kuulu kaupunginhallitukselle.

Päätös

Hyväksytään liitteenä oleva lausunto sosiaali- ja terveydenhuollon uudistusta ja hyvinvointialueiden perustamista sekä pelastustoimen järjestämisen uudistusta koskevasta hallituksen esityskokonaisuudesta.

Allekirjoitus

Pelastusjohtaja Olli-Pekka Ojanen