Tiedeapurahatoimikunta, kokous 9.3.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 4 Vuoden 2021 apurahahakemukset ja jakopäätös  

TRE:5986/02.04.02/2020

Valmistelija

  • Ruonala Heidi, Lakimies

Valmistelijan yhteystiedot

Lakimies Heidi Ruonala, puh. 040 569 1218, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Lakimies Heidi Ruonala, puh. 040 569 1218, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Perustelut

Tampereen kaupungin tiedeapurahojen haku toteutettiin sähköisellä E-lomakkeella. Vuoden 2021 hakuaika oli 1.12.2020- 28.12.2020. Hakuajan sisällä saapui 77 henkilökohtaisen apurahan hakemusta ja 98 painatusapurahahakemusta eli yhteensä 175 hakemusta (vuodelle 2020 yht. 134 hakemusta, vuodelle 2019 yht. 156 hakemusta, vuodelle 2018 yht. 139 hakemusta, vuodelle 2017 yht.190 hakemusta). Keskeneräisiä ja tuplahakemuksia oli henkilökohtaisista hakemuksista yhteensä 14 kappaletta. Lisäksi viidestä henkilökohtaisen apurahan hakemuksesta puuttui vaadittu liite eli arvioinnissa on 58 henkilökohtaisen apurahan hakemusta. Painatusapurahoista 22 oli keskeneräisiä tai tuplahakemuksia eli arvioinnissa on mukana 66 hakemusta.

Tiedeapurahatoimkunnalle esitetään, että haun ulkopuolelle jätetään keskeneräiset hakemukset sekä ne, joista puuttuu vaadittu liite. Toimikunnalle esitetään, että se rahoittaa kolme vuoden väittelijän palkintoa suuruudeltaan á 5 000 euroa. Painatusapurhan suuruudeksi esitetään aikaisempien vuosien tapaan 200 euroa ja kolmen kuukauden työskentelyyn myönnettävän henkilökohtaisen apurahan suuruudeksi 4 200 euroa.

Toimikunnalle esitetään, ettei apurahan nostamisen ehtoihin tehdä muutoksia. Painatusapuraha maksetaan opiskelijan itsensä maksamaa laskua ja kuittia vastaan, aikaisintaan siinä vaiheessa, kun väitös on hyväksytty. Henkilökohtainen apuraha maksetaan 3 kk työskentelyjaksolle yhdessä erässä. Toimikunta edellyttää, että työskentely apurahalla on päätoimista (sivutoimet, alle 50% normaalista työajasta, sallitaan). Hakijan tulee esittää riittävä selvitys tulevan työskentelyjakson päätoimisuudesta asiamiehelle ennen apurahan maksamista. Apurahat on nostettavissa myöntövuotta seuraavat kaksi kalenterivuotta eli nyt vuonna 2021 myönnettävät apurahat on nostettava viimeistään 31.12.2023, siten että maksatus-pyynnön on oltava perillä viimeistään 30.11.2023.  

 

 

Päätösehdotus oli

Esittelijä

  • Ruonala Heidi, Lakimies

Haun ulkopuolelle jätetään keskeneräisenä järjestelmään tallentuneet hakemukset sekä hakemukset, joista puuttuu vaadittu liite.

Rahoitetaan kolme vuoden väittelijän palkintoa á 5.000 euroa.

Painatusapurahan suuruus on 200 euroa. Myönnetään 66 kpl painatusapurahoja.

Henkilökohtaisen apurahan suuruus on 4.200 euroa. Myönnetään 25 kpl henkilökohtaisia apurahoja. 

Päätös

Päätösesitys hyväksyttiin.

Tiedoksi

Hakijat

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnan jäsen.

Kuntien yhteisen toimielimen päätökseen saa oikaisuvaatimuksen tehdä myös sopimukseen osallinen kunta ja sen jäsen.

Oikaisuviranomainen

Oikaisua haetaan päätösotteessa mainitulta muutoksenhakuviranomaiselta.

Oikaisuvaatimus tulee toimittaa osoitteella:

Tampereen kaupunki
Kirjaamo
Aleksis Kiven katu 14–16 C, PL 487
33101 Tampere

Oikaisun voi lähettää myös virallisen sähköisen asioinnin lomakkeella http://www.tampere.fi/asiointi/ tai sähköpostilla kirjaamo@tampere.fi

Tampereen kaupunki ei vastaa sähköpostilla lähetetyn oikaisuvaatimuksen tietoturvallisuudesta.

Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Tiedoksisaanti

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, 7 päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, 3 päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä, saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana. Tiedoksisaantipäivää tai sitä päivää, jona päätös on asetettu nähtäväksi, ei lueta määräaikaan. Jos määräajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa tehtävän toimittaa ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimus

Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen.

Oikaisuvaatimus on toimitettava oikaisuvaatimusajan kuluessa oikaisuvaatimusviranomaiselle. Oikaisuvaatimuksen tulee olla perillä oikaisuvaatimusajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä klo 15.45 mennessä. Oikaisuvaatimuksen lähettäminen postitse tai sähköisesti tapahtuu lähettäjän omalla vastuulla.