§ 29 Palvelujohtajan, hallintoylilääkärin viran täyttäminen sosiaali- ja terveyspalvelujen palvelualueella

Lataa  Kuuntele 

TRE:7128/01.02.01/2020

Päätöspäivämäärä

12.3.2021

Päätöksen tekijä

Konsernijohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Johtaja Taru Kuosmanen, puh. 040 704 7337, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johdon assistentti Mia Helin, puh. 040 570 4065, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Sosiaali- ja terveyspalvelujen palvelualueen johtaja Taru Kuosmanen:

Palvelujohtaja johtaa sairaalapalvelujen palveluryhmää ja toimii myös hallintoylilääkärinä. Palvelujohtaja vastaa Tampereen kaupungin erikoissairaanhoidon palvelujen tilauksesta sairaanhoitopiiriltä ja kuuluu sosiaali- ja terveyspalvelujen johtoryhmään. Hallintoylilääkärin tehtäviin kuuluvat terveydenhuoltolain vastaavan lääkärin tehtävät.

Tampereen kaupungin sosiaali- ja terveyspalveluissa on ollut haettavana palvelujohtaja, hallintoylilääkärin virka 27.11. - 22.12.2020. Virka on ollut haettavana näissä ilmoituskanavissa: Helsingin Sanomat, Aamulehti, Lääkärilehti, Mediuutiset, Twitter, LinkedIn, Oikotie, Facebook, TE-toimisto, Kuntarekry (hakuavain TRE-01-1914-20), Tampere.fi. Hallintoylilääkärin, palvelujohtajan virkaa haki määräajassa kolme (3) hakijaa, jotka kaikki täyttivät viran kelpoisuusehdot.

Kelpoisuusvaatimuksina ovat laillistetun lääkärin ja soveltuvan erikoislääkärin tutkinnot. Lisäksi eduksi luetaan kokemus ylilääkäritasoisesta organisaatioiden johtamisesta sekä muu hallinnollinen kokemus ja koulutus sekä erinomaiset johtamis- ja yhteistyötaidot. Näiden lisäksi tehtävässä edellytetään strategista kyvykkyyttä, laajojen kokonaisuuksien hallintaa ja vahvaa kehittämisotetta. Muuttuvassa toimintaympäristössä osana tehtävää on sote-uudistuksen valmistelu.

Sosiaali- ja terveyspalvelujen palvelualueen johtaja ja vastaanottopalvelujen palvelujohtaja, johtava ylihammaslääkäri haastattelivat kaikki kolme hakijaa ja kaikki hakijat etenivät soveltuvuusarviointeihin. Tämän jälkeen haastateltiin uudelleen kaksi hakijaa. Toisella haastattelukierroksella haastattelijoina toimivat sosiaali- ja terveyspalvelujen palvelualueen johtajan ja vastaanottopalvelujen palvelujohtajan lisäksi konsernijohtaja.

Kun otetaan huomioon koulutukseen ja kokemukseen liittyvien asioiden lisäksi haastatteluissa saatu vaikutelma ja laadittu arvio soveltuvuudesta tehtävään, on hakijoista Sanna Määttänen virkaan soveltuvin. Hakijalla Sanna Määttänen on kokonaisarvion mukaan parhaat mahdollisuudet viran menetykselliseen hoitamiseen.

Valittu henkilö on merkitty henkilöstöhallinnon henkilörekisteriin. Rekisteriä koskeva tietosuojaseloste sekä tiedote rekisteröidyn oikeuksista ovat nähtävissä Tampereen kaupungin internetsivuilla.

Laissa kunnallisesta viranhaltijasta 2. luvun 7 §:ssä määrätään terveydentilaa koskevan selvityksen antamisesta ja 8 §:ssä määrätään koeajasta.

Tampereen kaupungin hallintosäännön 36 §:n 3-kohdan mukaan konsernijohtaja päättää johtavassa asemassa olevien ottamisesta.

Päätös

Lääketieteen lisensiaatti, geriatrian erikoislääkäri, sosiaali- ja terveysjohtamisen MBA Sanna Määttänen otetaan vakituiseen palvelujohtajan, hallintoylilääkärin virkaan kuuden (6) kuukauden koeajalla. Virkasuhde alkaa 1.6.2021. (Laki kunnallisesta viranhaltijasta, 2 luku 8 §)

Valinta on ehdollinen. Valitun tulee 30 päivän kuluessa valinnasta tiedon saatuaan toimittaa lausunto terveydentilan tarkastuksesta uhalla, että valintapäätös todetaan rauenneeksi. (Laki kunnallisesta viranhaltijasta, 2 luku, 7 §)

Henkilötietoja sisältävä teksti

Salassapidettävät tiedot poistettu.

Allekirjoitus

Konsernijohtaja Juha Yli-Rajala