§ 30 Varhaiskasvatusjohtajan viran täyttäminen sivistyspalvelujen palvelualueella

Lataa  Kuuntele 

TRE:7893/01.02.01/2020

Päätöspäivämäärä

12.3.2021

Päätöksen tekijä

Konsernijohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Johtaja Lauri Savisaari, puh. 040 801 6081, etunimi.sukunimi@tampere.fi 

Lisätietoja päätöksestä

Johdon assistentti Mia Helin, puh. 040 570 4065, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Sivistyspalvelujen palvelualueen johtaja Lauri Savisaari:

Varhaiskasvatusjohtaja johtaa varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen palveluryhmää. Varhaiskasvatusjohtajan tehtävänä on vastata varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen järjestämisestä sekä yksityisten palvelutuottajien muodostaman kokonaisuuden johtamisesta. Varhaiskasvatusjohtaja vastaa strategisten ja taloudellisten tavoitteiden toteutumisesta sekä kehittämisestä siten, että varhaiskasvatuspalvelut ja esiopetus tuotetaan tehokkaasti, taloudellisesti sekä säädöksiä noudattaen. Varhaiskasvatusjohtaja on sivistyspalvelujen johtoryhmän jäsen ja toimii palveluryhmän päälliköiden esimiehenä.

Tampereen kaupungin sivistyspalveluissa on 31.12.2020 - 15.1.2021 ollut haettavana varhaiskasvatusjohtajan virka. Virka on ollut haettavana näissä ilmoituskanavissa: Aamulehti ja Helsingin Sanomat 3.1.2021, Tampereen kaupungin internetsivut, työ- ja elinkeinotoimiston internetsivut, Kuntarekry, Oikotie, Twitter, LinkedIn, TampereRekryn Facebook, Kuntalehti (nettiversio).   

Virkaa haki määräajassa 17 henkilöä. Hakijoista 15 täytti kelpoisuusvaatimukset. Kolme hakijaa peruutti hakemuksensa.

Viran kelpoisuusvaatimuksena on soveltuva ylempi korkeakoulututkinto ja johtamiskokemus. Tehtävää täytettäessä eduksi katsottiin varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen johtamiskokemus. Lisäksi arvostettiin organisaation palvelujen, prosessien, talouden ja muutosten johtamiskokemusta sekä kokemusta strategisesta johtamisesta sekä hyviä verkostoitumis- ja vuorovaikutustaitoja.

Kun otetaan huomioon koulutuksen ja kokemukseen liittyvien asioiden lisäksi haastatteluissa saatu vaikutelma ja laadittu arvio soveltuvuudesta tehtävään, hakijoista kasvatustieteen maisteri Elli Rasimus on tehtävään soveltuvin.

Valittu henkilö on merkitty henkilöstöhallinnon henkilörekisteriin. Rekisteriä koskeva tietosuojaseloste sekä tiedote rekisteröidyn oikeuksista ovat nähtävissä Tampereen kaupungin internet-sivuilla.

Laissa kunnallisesta viranhaltijasta 2. luvun 7 §:ssä määrätään terveydentilaa koskevan selvityksen antamisesta ja 8 §:ssä määrätään koeajasta.

Tampereen kaupungin hallintosäännön 36 §:n 3-kohdan mukaan konsernijohtaja päättää johtavassa asemassa olevien ottamisesta.

Päätös

Kasvatustieteen maisteri Elli Rasimus otetaan vakituiseen varhaiskasvatusjohtajan virkaan kolmen (3) kuukauden koeajalla. Virkasuhde alkaa 1.4.2021. (Laki kunnallisesta viranhaltijasta, 2 luku 8 §)

Elli Rasimukselta ei vaadita selvitystä terveydentilasta, koska virkaan valittu on ollut Tampereen kaupungin virkasuhteessa ja on jo aikaisemmin esittänyt selvityksen terveydentilastaan.

Henkilötietoja sisältävä teksti

Salassapidettävät tiedot poistettu.

Allekirjoitus

Konsernijohtaja Juha Yli-Rajala