§ 11 Tampereen kaupungin lausunto Asuntila-Siivikkala osayleiskaavan osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta

Lataa  Kuuntele 

TRE:1139/10.02.03/2021

Päätöspäivämäärä

18.3.2021

Päätöksen tekijä

Z/Apulaispormestari, yhdyskuntapalvelut, joukkoliikennepalvelut sekä jätehuoltopalvelut (2017-2021)

Valmistelijan yhteystiedot

Kaavoitusarkkitehti Dani Kulonpää, 040 6745 311, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johdon assistentti Katri Naulo, puh. 040 801 6003, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Ylöjärven kaupunki on pyytänyt lausuntoa Asuntila-Siivikkala osayleiskaavan osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta.

Päätös

Tampereen kaupunki antaa Ylöjärven kaupungille Asuntila-Siivikkala osayleiskaavan osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta oheisen lausunnon.

Lausunnot

Tampereen kaupunki kiittää mahdollisuudesta lausua Asuntila-Siivikkalan osayleiskaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta. Osallistumis- ja arviointisuunnitelman mukaan osayleiskaavalla varaudutaan alueen täydennysrakentamiseen sekä Asuntila-Siivikkala välistä katuyhteyttä varten. Suunnittelualueen alustava pinta-ala-arvio on hieman yli kaksi neliökilometriä. Kaavatyön yksityiskohtaisia tavoitteita tarkennetaan ja täydennetään kaavaprosessin aikana.

Pääosa suunnittelualueesta on maakuntakaavassa taajamatoimintojen aluetta, jonka toteuttaminen edellyttää suunnittelumääräyksessä esitetyn ehdon täyttämistä. Suunnittelualueen osalta ehtona on, että sen toteuttaminen edellyttää hyvän joukkoliikenteen järjestämistä alueelle. Tampereen kaupunki toteaa, että suunnittelun alkuvaiheessa on syytä olla yhteydessä Tampereen seudun joukkoliikenteeseen sen selvittämiseksi, millä tavalla hyvä joukkoliikenne alueelle on järjestettävissä. Osayleiskaavatyössä tehtävään liikenneverkkosuunnitteluun on syytä liittää joukkoliikennelinjaston tulevaisuuden skenaariot.

Maakuntakaavassa suunnittelualueelle on osoitettu viheryhteyksiä, joilla on erityistä merkitystä seudullisen virkistysverkoston ja/tai ekologisten yhteyksien kannalta. Suunnittelualueen viheryhteydet kytkeytyvät Tampereen viherverkostoon. Suunnittelussa tulee turvata viheryhteyksien jatkuvuus ja riittävä mitoitus.

Osallistumis- ja arviointisuunnitelmassa suunnittelualueelle ei ole asetettu asukaslukutavoitetta. Tällöin on vaikea arvioida, millaisia vaikutuksia alueen toteutumisella asuntoalueena voisi olla Tampereen kaupungin katuverkon liikennemääriin. Tampereen kaupunki esittää, ettei suunnittelualueen maankäytön synnyttämää liikennettä ohjata Tampereen kaupungin katuverkkoon Pohtolankadulle ja Teivaalantielle. Ylöjärven nykyinen liikenneverkko antaa tähän hyvän mahdollisuuden, kun liikenne voidaan johtaa Ilmarinjärventien kautta kantatielle 65.

Allekirjoitus

Apulaispormestari Aleksi Jäntti