§ 15 Ilmiölähtöinen osaamispalveluiden ekosysteemi -projektin aiesopimuksen hyväksyminen

Lataa  Kuuntele 

TRE:1828/02.04.01/2021

Päätöspäivämäärä

8.3.2021

Päätöksen tekijä

Kehitysjohtaja, ammatillinen koulutus

Valmistelijan yhteystiedot

Kehittämispäällikkö Kaisa Luhtala, p. 050 562 2216, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Kehitysjohtaja Tuula Hoivala, p. 050 329 5711, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Hahmota Oy hakee Sitran alueellisille elinikäisen oppimisen toimijoille tarkoitettua rahoitusta projektille Ilmiölähtöinen osaamispalveluiden ekosysteemi. Tampereen kaupunki / Tampereen seudun ammattiopisto Tredu on mukana rahoitushakemuksessa yhtenä osatoteuttajana.

Projektissa tuotetaan laajassa verkostoyhteistyössä konkreettinen, datarikas verkkotyökalu alueen ekosysteemin vaikuttavuuden arvioimiselle ja seuraamiselle sekä uusi yhteistyöfoorumi ekosysteemin eri toimijoiden työn harmonisoimiselle ja ilmiölähtöiselle johtamiselle.

Tredu toimii projektissa Pirkanmaan alueen verkostojen kokoajana ja vastaa yhdessä Hahmota Oy:n kanssa projektin käytännön järjestelyistä. Tredun kokonaiskustannusarvio on 15 000 euroa, omarahoitusosuutta ei ole.

Tredu on laatinut esityksen aiesopimuksesta koordinaattorin ja osatoteuttajan välillä. Aiesopimusesityksen mukaan osapuolet sitoutuvat toteuttamaan projektin projektihakemuksessa määritellyllä tavalla edellyttäen, että rahoittaja myöntää projektille avustuksen. Projektin koordinaattorina toimii Hahmota Oy ja Tampereen kaupunki / Tampereen seudun ammattiopisto Tredu toimii projektin osatoteuttajana.

Aiesopimuksella osatoteuttaja Tampereen kaupunki / Tampereen seudun ammattiopisto Tredu valtuuttaa Hahmota Oy:n jättämään rahoitushakemuksen puolestaan Suomen Itsenäisyyden juhlarahastolle Webropol-alustan kautta.

Projektin saadessa myönteisen rahoituspäätöksen osapuolet sitoutuvat laatimaan sen toteuttamista ja rahoittamista koskevan erillisen yhteistyösopimuksen ennen toiminnan aloittamista. Yhteistyösopimuksen ehdot neuvotellaan erikseen. Yhteistyösopimus ottaa huomioon rahoituspäätöksessä tulevat ohjeistukset ja määräykset, jotka sisällytetään sopimukseen. Mikäli rahoittaja edellyttää edellä esitettyyn projektin kokonaiskustannusarvioon ja omarahoitusosuuksiin muutoksia, sovitaan muuttuneista kustannusarvioista ja omarahoitusosuuksista yhteistyösopimuksessa.  

Osapuolet sitoutuvat pitämään luottamuksellisena toista osapuolta koskevat sellaiset aineistot ja tiedot, jotka on luonteensa vuoksi ymmärrettävä luottamuksellisiksi, ellei julkisuuslainsäädäntö toisin määrää. Aiesopimus purkautuu ilman erillistä irtisanomista projektihakemuksen saadessa kielteisen rahoituspäätöksen.

Sopimus sitoo Tampereen kaupunkia lopullisesti kuitenkin vasta, kun kaupungin sopimusta koskevat päätökset ovat saaneet lainvoiman. 

Kehitysjohtajan päätösvalta asiassa perustuu palvelualueen johtajan päätökseen 17.2.2021 § 31 Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen toimintasääntö. (Toimintasäännön liite: Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtajan toimivallan siirtäminen 1.3.2021 alkaen.)

Päätös

Tampereen kaupungin / Tampereen seudun ammattiopisto Tredun ja Hahmota Oy:n välinen aiesopimus Ilmiölähtöinen osaamispalveluiden ekosysteemi -projektista hyväksytään esityksen mukaisesti.

Sopimus sitoo Tampereen kaupunkia lopullisesti kuitenkin vasta, kun kaupungin sopimusta koskevat päätökset ovat saaneet lainvoiman. 

Allekirjoitus

Kehitysjohtaja Tuula Hoivala