§ 63 Perusopetuslain 20 a § mukaisiin poikkeuksellisiin opetusjärjestelyihin siirtyminen Lentävänniemen koulussa 18.3. - 31.3.2021

Lataa  Kuuntele 

TRE:5297/12.01.01/2020

Päätöspäivämäärä

31.3.2021

Päätöksen tekijä

Perusopetusjohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Vastaava rehtori Petri Peltonen, p. 050 525 8561, etunimi.sukunimi@tampere.fi, lakimies Saadetdin-Rajaluoma Sara, p.  040 806 4343, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Perusopetusjohtaja Kristiina Järvelä, p. 040 800 4678, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Perusopetuslain 20 a §:n mukaan, jos opetusta ei tartuntatautilain 58 §:n nojalla annetun päätöksen johdosta voida järjestää turvallisesti lähiopetuksena koulussa tai muussa opetuksen järjestämispaikassa, voidaan opetuksessa siirtyä opetuksen järjestäjän päätöksellä poikkeuksellisiin opetusjärjestelyihin, jos se opetuksen järjestämiseksi on välttämätöntä. Oppilaan oikeus opetukseen tulee turvata myös poikkeuksellisten opetusjärjestelyiden aikana perusopetuslaissa tai sen nojalla säädetyn tai määrätyn mukaisesti.

Poikkeuksellisten opetusjärjestelyiden aikana opetusta järjestetään osittain tai kokonaan muuna kuin lähiopetuksena etäyhteyksiä hyödyntäen.

Poikkeukselliset opetusjärjestelyt eivät kuitenkaan voi koskea esiopetuksen oppilaita, perusopetuksen 1–3 vuosiluokkien oppilaita, erityisen tuen päätöksen saaneita oppilaita, pidennetyn oppivelvollisuuden oppilaita eikä valmistavan opetuksen oppilaita. Näiden oppilaiden opetus järjestetään lähiopetuksena.

Poikkeuksellisiin opetusjärjestelyihin siirtymistä koskeva päätös voidaan tehdä enintään yhden kuukauden ajaksi kerrallaan. Päätös poikkeuksellisista opetusjärjestelyistä voidaan panna täytäntöön lainvoimaa vailla olevana.

Tampereen kaupungin Sosiaali- ja terveyslautakunnan yksilöasioiden jaosto on tehnyt tartuntatautilain 58 §:n mukaisen päätöksen 17.3.2021 § 39, siitä, että alueen oppilaitosten tilojen sulkeminen tai osittainen sulkeminen on mahdollista edellyttäen, että toimenpide on välttämätön yleisvaarallisen tai yleisvaaralliseksi perustellusti epäillyn tartuntataudin leviämisen estämiseksi. Päätös on tehty ajalle 1. - 30.4.2021

Epidemiologin ja perusopetuksen arvion mukaan Lentävänniemen koulun 6. vuosiluokan opetuksessa on välttämätöntä siirtyä perusopetuslain 20 a §:n mukaisiin poikkeuksellisiin opetusjärjestelyihin ajalla18.3. - 31.3.2021.

Etäyhteyksiä hyödyntävässä opetuksessa opetus ja vuorovaikutus tapahtuvat eri- tai samanaikaisesti esimerkiksi digitaalisia välineitä, kuten etäyhteyksiä, verkko-oppimisympäristöjä, sähköisiä alustoja tai digitaalisia viestintävälineitä hyödyntäen. Etäyhteyksiä hyödyntävän opetuksen tulee olla perusopetuslaissa määriteltyä opetusta eikä se tarkoita pelkkien oppimistehtävien antamista. Oppilaalla on oikeus oppimisen tukeen ja oppilashuollon palveluihin myös etäyhteyksiä hyödyntävän opetuksen aikana.

Lentävänniemen koulussa 1.-3. luokkien oppilaiden sekä erityisen tuen oppilaiden, pidennetyn oppivelvollisuuden oppilaiden ja valmistavan opetuksen oppilaiden opetus toteutetaan edelleen lähiopetuksena.

Lähiopetuksessa olevien oppilaiden kouluruokailu on koulun tiloissa. Etäyhteyksiä hyödyntävässä opetuksessa olevien oppilaiden ateriat ovat haettavissa erikseen annettavien ohjeiden mukaisesti.

Ottaen huomioon asian kiireellisyys ja välttämättömyys oppilaita ja huoltajia ei ole kuultu ennen päätöstä (Hallintolaki 34 § 2 momentti, kohta 4). Koulu informoi oppilaita ja huoltajia tarkemmin järjestelyistä sekä tekee kotien kanssa yhteistyötä, jotta oppilaiden mahdollisuudet opiskella tulee asianmukaisesti huomioitua

Päätösvallan peruste: Sivistys- ja kulttuurilautakunta 17.12.2020 § 151.

Päätös

Epidemiologin ja perusopetuksen arvion mukaan Lentävänniemen koulun 6. vuosiluokan opetuksessa siirrytään perusopetuslain 20 a §:n mukaisiin poikkeuksellisiin opetusjärjestelyihin ajalla 18.3. - 31.3.2021.

Päätös ei koske 1. - 3. luokkien oppilaita erityisen tuen oppilaita, pidennetyn oppivelvollisuuden oppilaita eikä valmistavan opetuksen oppilaita.

Poikkeuksellisten opetusjärjestelyiden aikana opetusta järjestetään muuna kuin lähiopetuksena etäyhteyksiä hyödyntäen. 

Tämä päätös korvaa perusopetusjohtajan 24.3.2021 § 50 tekemän päätöksen.

Allekirjoitus

Perusopetusjohtaja Kristiina Järvelä