§ 53 Tampereen kaupungin ja Coxa Oy:n välinen tietosuojasopimus

Lataa  Kuuntele 

TRE:1868/07.01.01/2021

Päätöspäivämäärä

12.3.2021

Päätöksen tekijä

Tietohallintojohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Tietohallintopäällikkö Rami Nurmi, p. 050 67148, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Tietohallintojohtaja Jarkko Oksala, p. 050 558 8958, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

EU:n yleinen tietosuoja-asetus hyväksyttiin keväällä 2016 (14.4.2016) Euroopan parlamentin ja neuvoston päätöksillä. EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen tavoitteina ovat yksilön oikeuksien ja vapauksien vahvistaminen, sisämarkkinaulottuvuuden lujittaminen, tietosuojan globaalin ulottuvuuden huomioiminen sekä tietosuojasääntöjen täytäntöönpanon valvonnan tehostaminen. Asetuksen tavoitteena on luoda Euroopan unionille ajanmukainen, vahva, yhtenäinen ja kattava tietosuojakehys. Lisäksi pyritään parantamaan luottamusta online-palveluihin ja näin edistää EU:n digitaalista sisämarkkinoiden kehittämistä.

EU:n yleinen tietosuoja-asetus patistaa rekisterinpitäjiä ja yrityksiä tarkistamaan tietosuojakäytäntöjensä lainmukaisuuden eli tekemään käytännössä 2 vuoden siirtymäaikana 25.5.2018 mennessä ns. tietosuojan/henkilötietojen käsittelyn nykytila-arvion ja analyysin, vastaako rekisterinpitäjän henkilötietojen käsittely- ja tietosuojakäytänteet kansallisen lainsäädännön ja EU:n tietosuoja-asetuksen uusia vaatimuksia. Organisaatioiden tulee myös varmistaa tietoturvansa riittävyys sekä varautua ongelmatilanteisiin - myös kriisiviestintään. Uudella sääntelyllä halutaan ohjata yhteisöt ja yritykset ottamaan tietosuoja-asiat kokonaisvaltaisesti huomioon jo toimintansa suunnittelussa.

EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen ja tietosuojaan liittyvän muun kansallisen ja EU-tasoisen lainsäädännön vaatimuksiin perustuen, henkilötietojen käsittelyä koskevien vastuiden ja velvollisuuksien määrittämiseksi, Tampereen kaupungin ja Coxa Oy:n välille tulisi tehdä kaksisuuntainen tietosuojasopimus.

Sopimusta on neuvoteltu molempien osapuolten kesken, eikä organisaatioiden tietosuojavastaavilla ole huomauttamista sopimuksen sisällöstä.

Tampereen kaupungin konsernihallinnon toimintasäännön liitteen 1 (delegointimatriisi) mukaan tietohallintojohtaja vastaa ja päättää Tampereen kaupungin ICT-hankinnoista, ICT-sopimusten ehdoista, hyväksymisestä ja allekirjoittamisesta. Lisäksi tietohallintojohtaja vastaa ja päättää Tampereen kaupunkiseudun tietohallintosopimuksessa määritellyistä asioista.

Päätös

Hyväksyn Tampereen kaupungin ja Coxa Oy:n välisen tietosuojasopimuksen.

Tämä päätös sitoo Tampereen kaupunkia vasta, kun sopimus on allekirjoitettu.

Allekirjoitus

Tietohallintojohtaja Jarkko Oksala