§ 41 Tampereen kaupungin ja Väyläviraston yhteistyösopimus ympäristömeludirektiivin mukaisen meluselvityksen laatimisesta ja kustannusten jaosta

Lataa  Kuuntele 

TRE:2457/11.02.03/2021

Päätöspäivämäärä

7.4.2021

Päätöksen tekijä

Johtaja, kaupunkiympäristön palvelualue

Valmistelijan yhteystiedot

Ympäristötarkastaja Mirkka Anttalainen, puh. 050 521 5186, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johdon asiistentti Katri Naulo, puh. 040 801 6003, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Meluselvitys teetetään ulkopuolisella palveluntuottajalla. Tällä yhteistyösopimuksella sovitaan, että Tampereen kaupunki ja Väylävirasto toimivat hankkeen tilaamisessa ja toteutuksessa yhteystyössä. Tampereen kaupunki tilaa työkokonaisuuden kaupungin puitesopimuskumppanilta. Valittu palvelutuottaja laskuttaa Tampereen kaupunkia ja Väylävirastoa tämän sopimuksen mukaisesti.

Työ tilataan Tampereen kaupungin liikennesuunnitteluun liittyvien suunnittelu- ja asiantuntijapalveluiden puitesopimuksen (Dno TRE:8586/02.07.01/2016) mukaiselta puitesopimuskumppanilta

Kokonaiskustannus jaetaan Tampereen kaupungin ja Väyläviraston kesken siten, että Tampereen kaupunki maksaa 56 % ja Väylävirasto 44 % meluselvityshankkeen kokonaiskustannuksista.

Tampereen kaupungin kustannukset kohdistetaan seuraaviin yksiköihin: asemakaavoitus kustannuspaikka 111 397 ja liikennejärjestelmän suunnittelu, hankkeet kustannuspaikka 111 853.

Tällä sopimuksella sovitaan ainoastaan Tampereen kaupungin alueen meluselvityksen hankinnasta ja laatimisesta sekä selvityksestä aiheutuvien kustannusten jakamisesta. Tällä sopimuksella tai sen perusteella tehtävällä meluselvityksellä ei oteta kantaa ympäristön mahdolliseen pilaantumiseen liittyviin vastuukysymyksiin.

Tämä sopimus tulee voimaan kaikkien osapuolten allekirjoitettua sopimuksen ja päättyy 31.12.2022 ilman eri irtisanomista. Mikäli meluselvitys ei valmistu tämän sopimuksen mukaisessa aikataulussa, jatketaan sopimuksen voimassa oloa yhdessä kirjallisesti sovittavalla tavalla.

Päätös

Hyväksytään Tampereen kaupungin ja Väyläviraston yhteistyösopimus ympäristömeludirektiivin mukaisen meluselvityksen laatimisesta ja kustannusten jaosta.

Sopimus tulee voimaan kaikkien osapuolten allekirjoitettua sopimuksen ja päättyy 31.12.2022 ilman eri irtisanomista.

Allekirjoitus

Johtaja Mikko Nurminen