§ 39 Hankintapäätös kaupunkipyöräjärjestelmään liittyvästä markkinointi- ja mainosyhteistyöstä

Lataa  Kuuntele 

TRE:6847/02.07.01/2020

Päätöspäivämäärä

7.4.2021

Päätöksen tekijä

Johtaja, kaupunkiympäristön palvelualue

Valmistelijan yhteystiedot

Hankinta-asiantuntija Sari Tamminen, puh. 041 730 1577, etunimi. sukunimi@tuomilogistiikka.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johdon assistentti Katri Naulo, puh. 040 801 6003, etunimi. sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tuomi Logistiikka Oy pyysi Tampereen kaupungin toimeksiannosta julkaisi hankintailmoituksen koskien mainosmyyntiä, markkinointi- ja brändäyskumppanuutta Tampereen kaupunkipyöräjärjestelmässä.

Hankintamenettelynä oli hankintayksikön kuvaama neuvottelumenettely. Kyseessä on käyttöoikeussopimushankinta, joka alittaa EU-kynnysarvon. Hankinnasta lähetettiin hankintailmoitus julkaistavaksi HILMA-palvelussa 27.07.2020 ja tarjouspyyntö oli saatavilla Tarjouspalvelu.fi-toimittajaportaalissa.

Osallistumishakemuksia määräaikaan mennessä saatiin neljä (4) kappaletta. Osallistumishakemuksen jättivät seuraavat yritykset: Clear Channel Suomi Oy (0870477-4), Haippi Oy (2645381-7), Pirkanmaan Osuuskauppa (0536307-0) ja Punamusta Oy (1735961-8). Kaikki osallistumishakemukset olivat tarjouspyynnön mukaisia.

Neuvottelut käytiin kaikkien neljän osallistumishakemuksen jättäneen yrityksen kanssa. Neuvotteluiden perusteella laadittiin tarjouspyyntö. Tarjouksen jätti vain Pirkanmaan Osuuskauppa, jonka kanssa pidettiin lopulliset sopimusneuvottelut.

Päätöksenteon perusteena oli kokonaistaloudellinen edullisuus, jossa hinnan painoarvo on 80 % ja laadun painoarvo 20 %. Hinta koostuu tarjoajan maksamasta viikkomaksusta kesäkaudelta ja talvikaudelta sekä nimeämiskorvauksesta. Lisäksi hintaan on laskettu tarjoajan kaupunkipyöräjärjestelmälle antama markkinointipanoksen arvo. Laadun pisteytys perustuu tarjoajan toimittamaan markkinointisuunnitelmaan. Koska tarjouksia lopulta saapui vain yksi, ei vertailua ollut tarpeellista suorittaa.

Sopimuksen kokonaisarvo ensimmäiselle sopimusvuodelle on noin 300.000 euroa. Sopimuskausi on 2+2+1+1+1. Optiokausien käyttämisestä tehdään erillinen päätös.

Tämä sopimus sitoo Tampereen kaupunkia vasta sopimuksen allekirjoituksen jälkeen.

Tarjousasiakirjojen julkisuus

Hankinta-​asiakirjojen julkisuutta säätelee laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta (621/1999). Päätösesitys perusteluineen tulee julkiseksi päätöksenteon jälkeen. Tarjoukset ja muut hankintaa koskevat asiakirjat tulevat julkisiksi asianosaisille hankintapäätöksen tekemisen jälkeen. Yleisesti julkisiksi tarjousasiakirjat tulevat, ​ kun hankintaa koskeva sopimus on tehty. Asiakirjoja säilytetään Tuomi Logistiikka Oy:n sähköisessä arkistossa. Asiakirjatiedustelut on osoitettava osoitteeseen hankintapalvelut@tuomilogistiikka.fi

Päätös

Hankintasopimus kaupunkipyöräjärjestelmään liittyvästä mainosmyynti, markkinointi- ja brändäyskumppanuus -käyttöoikeussopimuksesta tehdään Pirkanmaan Osuuskauppa Oy:n kanssa.

Sopimuksen arvonlisätön vuosiarvo on vuonna 2021 n. 300.000 €.

 

Allekirjoitus

Johtaja Mikko Nurminen