§ 42 Pysäköintiä, pyöräilyä ja jalankulkua ohjaavien liikennemerkkien muutokset kaupunkipyöräasemilla Mustanlahdenkadulla, Lapinniemenrannassa, Laukontorilla, Rieväkadulla ja Kuntokadulla

Lataa  Kuuntele 

TRE:2804/08.01.02/2021

Päätöspäivämäärä

14.4.2021

Päätöksen tekijä

Suunnittelupäällikkö, Kaupunkiympäristön palvelualue, liikennejärjestelmän suunnittelu

Valmistelijan yhteystiedot

Erikoissuunnittelija Jukka Uusitalo, puh. 040 800 7582, etunimi.t.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Suunnittelupäällikkö Ari Vandell, puh. 040 564 4518, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Kaupunkipyöräasemien toteuttaminen suunnitelluille paikoilleen vaatii pieniä muutoksia viiden aseman läheisyydessä olevassa liikenteenohjauksessa.

Mustanlahdenkadulla pysäköintikieltoa täsmentävä lisäkilpi, jossa on esitetty pysäköinnin aikarajoitus, peitetään huputtamalla kaupunkipyörien toimintakauden ajaksi. Huputus poistetaan, kun kaupunkipyöräjärjestelmän toimintakausi päättyy.

Lapinniemenrannassa kaupunkipyöräaseman kohdalle asetetaan pysäköintikielto, ja kohdalta poistetaan kaksi pysäköintipaikkaa, joissa on 10 minuutin aikarajoitus. Kadun varrella on runsaasti neljän tunnin kiekkopaikkoja, ja lyhyeen asiointiin tarkoitettuja 10 minuutin pysäköintipaikkoja jää vielä kaksi paikkaa, joten muutos ei merkittävästi heikennä kadunvarsipysäköinnin olosuhteita.

Laukontorilla kaupunkipyöräasema tulee läntisen pysäköintialueen länsireunaan, ja neljä pysäköintipaikkaa poistuu käytöstä kaupunkipyöräjärjestelmän toimintakauden ajaksi. Pysäköintialueen länsireunan pysäköintiä ohjaavat liikennemerkit peitetään huputtamalla. Huputus poistetaan, kun kaupunkipyöräjärjestelmän toimintakausi päättyy, jolloin pysäköintipaikat palaavat käyttöön.

Rieväkadulla liikennemerkkipylväs merkkeineen (424 Pyörätie ja jalkakäytävä rinnakkain) poistetaan, jotta kaupunkipyöräasema mahtuu sille suunnitellulle paikalle. Uusi liikennemerkki D7.1 Pyörätie ja jalkakäytävä rinnakkain ja lisäkilpi H23.2 Kaksisuuntainen pyörätie asennetaan valaisinpylvääseen.

Kuntokadulla liikennemerkkipylväs merkkeineen (424 Pyörätie ja jalkakäytävä rinnakkain) poistetaan, jotta kaupunkipyöräasema mahtuu sille suunnitellulle paikalle. Uusi liikennemerkki D7.1 Pyörätie ja jalkakäytävä rinnakkain ja lisäkilpi H23.2 Kaksisuuntainen pyörätie asennetaan valaisinpylvääseen.

Asiasta on laadittu liikennemerkkisuunnitelmat, piir.nro. 1/21429–1/21433.

Päätös

Mustanlahdenkadun, Lapinniemenrannan ja Laukontorin pysäköintiä ohjaavien liikennemerkkien muutokset sekä Rieväkadun ja Kuntokadun pyörätien ja jalkakäytävän liikennemerkkien päivitykset tehdään liikennemerkkisuunnitelmien piir.nro. 1/21429–1/21433 mukaisesti.

Päätöstä on noudatettava muutoksenhausta huolimatta, jollei valitusviranomainen toisin määrää (TLL 193 § 2 mom.).

Allekirjoitus

Suunnittelupäällikkö Ari Vandell