§ 68 Viranhaltijan siirtäminen toiseen virkasuhteeseen elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueella

Lataa  Kuuntele 

TRE:929/01.02.07/2021

Päätöspäivämäärä

31.3.2021

Päätöksen tekijä

Johtaja, elinvoiman palvelualue

Valmistelijan yhteystiedot

Lukiokoulutuksen johtaja Jorma Suonio, puh. 050 330 2078, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Suunnittelija Tiia Joki, puh. 040 576 8684, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Rehtori Vesa Rantanen on toiminut Tampereen aikuislukion vakituisena rehtorina 1.8.2017 alkaen ja aiemmin hän on ollut rehtorin avoimen viran hoitajana sekä sijaisena yhteensä lähes kahden vuoden ajan. Käytännössä Rantanen on hoitanut rehtorin tehtäviä aikuislukion toiminnan osalta myös ollessaan aikuislukion apulaisrehtorina vuosina 2013 - 2016, sillä ko. vuosina aikuislukiolla ei ollut omaa rehtoria vaan aikuslukion hallinnollisena rehtorina oli päivälukion rehtori. Aikuislukion fysiikan ja matematiikan lehtorina hän työskenteli vuosina 2001 - 2013. 

Rantanen on syksyllä 2020 on esittänyt toiveen ja perustelut sille, että haluaisi siirtyä matematiikan ja fysiikan lehtorin virkaan seuraavan lukuvuoden alusta alkaen. 

Lukiokoulutuksen näkökulmasta Rantasen siirtäminen matematiikan ja fysiikan lehtorin virkaan on mahdollista, sillä vaadittava tuntimäärä ko. oppiaineissa löytyy aikuislukiosta. Rantasen esittämät perustelut huomioon ottaen siirto on myös tarkoituksenmukainen.

Rehtorin tehtävien joustava siirtäminen uudelle viranhaltijalle on mahdollista järjestää siten, että Rantanen toimii aluksi opetustehtävänsä ohella myös rehtoria avustavana opettajana. 

Kunnallisesta viranhaltijasta annetun lain (304/2003) 24 §:ssä todetaan, että viranhaltija voidaan siirtää toiseen virkasuhteeseen, jonka kelpoisuusvaatimukset hän täyttää ja jota voidaan pitää hänelle sopivana, jos hänen asemansa toistaiseksi otettuna tai määräaikaisena viranhaltijana ei muutu ja perusteena on toiminnan ja tehtävien uudelleenjärjestelyyn liittyvä perusteltu syy ja hänen varsinainen palkkansa ei alene tai hän on antanut siirtoon suostumuksensa taikka siirtoon on muu hyväksyttävä syy ja viranhaltija on antanut siirtoon suostumuksensa.

Vesa Rantanen täyttää lukion matematiikan ja fysiikan lehtorin viran kelpoisuusvaatimukset. Rantasta on kuultu asiassa ja hän on antanut siirtoon suostumuksensa. Kuulemistilaisuudesta on laadittu muistio. 

Kunnallisen viranhaltijalain 24 §:n nojalla esitetään, että Vesa Rantanen siirretään Tampereen aikuislukion rehtorin virasta aikuislukion matematiikan ja fysiikan lehtorin virkaan 1.8.2021 alkaen. 

Hallintosäännön 51 §:n mukaan viranhaltijan siirtämisestä toiseen virkasuhteeseen kunnallisen viranhaltijalain 24 §:n nojalla päättää palvelualueen johtaja. 

Päätös

Vesa Rantanen siirretään suostumuksensa mukaisesti Tampereen aikuislukion matematiikan ja fysiikan lehtorin virkaan 1.8.2021 alkaen. 

Henkilötietoja sisältävä teksti

Salassapidettävät tiedot poistettu.

Allekirjoitus

Johtaja Teppo Rantanen