§ 66 Kasvupalvelujen digitarpeiden esiselvitystyön tilaaminen Gofore Lead Oyj:ltä

Lataa  Kuuntele 

TRE:2429/02.07.01/2021

Päätöspäivämäärä

7.4.2021

Päätöksen tekijä

Tietohallintojohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Projektipäällikkö Suvi Jokela, puh. 041 730 8773, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Tietohallintojohtaja Jarkko Oksala, puh. 050 558 8958, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tampereen kaupungin yhdeksi strategiseksi painopistealueeksi on valittu vaikuttavan elinkeino- ja innovaatiopolitiikan edistäminen. Strategian mukaisena tavoitteena on turvata parhaat edellytykset yritysten synnylle, kasvulle ja kansainvälistymiselle, sekä uusien yritysten sijoittumiselle. Samanaikaisesti täällä toimivien yritysten toimintaedellytyksiä tuetaan. Strategiassa nostetaan esiin myös yritysmyönteisyyden vahvistaminen sekä palveluiden kehittäminen asiakaslähtöisesti.  Visiona on, että vuonna 2030 kaikki käyttävät ensisijaisesti digitaalisia palveluita ja Tampere nähdään kiinnostavana ja houkuttelevana toimintaympäristönä yrityksille.

Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueella yritys- ja kasvupalveluilla on keskeinen tehtävä alueen yritysten toimintaedellytysten tukemisessa sekä kehittämisessä. Tämä tarkoittaa myös toimivien ja asiakaslähtöisten digitaalisten palveluiden kehittämistä yritysasiakkaille sekä toisaalta sisäisten prosessien ja esimerkiksi palveluohjauksen tehostamista digitaalisuuden avulla. Yritysten kasvun sekä osaamis- ja innovaatioympäristöjen kehittäminen –projektissa toteutetaan esiselvitys, jossa tavoitteena on:

1)      Kartoittaa yritys- ja kasvupalveluiden alueen palveluiden nykytila ICT-tarpeiden näkökulmasta pitäen asiakaskokemus ja asiakasarvo kehittämisen keskiössä.

2)      Tarkentaa yritys- ja kasvupalveluiden ICT-kehittämisen tiekarttaa ja investointitarpeita seuraaville vuosille Tampereen kaupunki, Pirkanmaa ja valtakunnallinen taso huomioiden.

Esiselvityksen pohjalta edetään varsinaiseen digitaalisten palveluiden kehittämisprojektiin. Esiselvitys toteutetaan palvelumuotoilun menetelmiä hyödyntäen ja pitämällä yritysasiakaskokemus kehittämisen keskiössä.

Tarjous esiselvityksen toteuttamisesta on pyydetty kaupungin palvelumuotoilun asiantuntijapalveluiden puitesopimuskumppani Gofore Lead Oy:ltä (y-tunnus 1906590-4). Tarjouksen mukaan esiselvityksen arvonlisäveroton kokonaiskustannus on enintään 29 925 euroa. Laskutus tapahtuu toteuman mukaan.

Tampereen kaupungin konsernihallinnon toimintasäännön liitteen 1 (delegointimatriisi) mukaan tietohallintojohtaja vastaa ja päättää Tampereen kaupungin ICT-hankinnoista, ICT-sopimusten ehdoista, hyväksymisestä ja allekirjoittamisesta. Lisäksi tietohallintojohtaja vastaa ja päättää Tampereen kaupunkiseudun tietohallintosopimuksessa määritellyistä asioista.

Päätösesitys perusteluineen tulee julkiseksi vasta päätöksenteon jälkeen ja asiakirjat ovat liikesalaisuuksia lukuun ottamatta julkisia sopimuksen tekemisen jälkeen sekä asianosaisjulkisia hankintapäätöksen jälkeen (laki viranomaisen toiminnan julkisuudesta 621/1999).

Päätös

Tilataan Gofore Lead Oy:ltä (y-tunnus 1906590-4) palvelumuotoilun asiantuntijapalvelua Yritysten kasvun sekä osaamis- ja innovaatioympäristöjen kehittäminen -projektiin ajalla huhtikuu-heinäkuu 2021.

Tilauksesta aiheutuvat arvonlisäverottomat kustannukset, enintään 
29 925 euroa, kohdistetaan tietohallintoyksikön kustannuspaikalle 113251 ja projektirakenneosalle K1130_ICT_20_01_05.

Tämä päätös sitoo Tampereen kaupunkia vasta, kun sopimus on allekirjoitettu.

Allekirjoitus

Tietohallintojohtaja Jarkko Oksala