§ 32 Pelastustoimintaan osallistumista koskevan yhteistoimintasopimuksen hyväksyminen

Lataa  Kuuntele 

TRE:218/09.05.00/2021

Päätöspäivämäärä

8.4.2021

Päätöksen tekijä

Z/Pelastusjohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Pelastuspäällikkö Kari Alanko, puh 041 730 4637, etunimi.sukunimi@tampere.fi ja palopäällikkö Jyrki Paunila, puh 0400 926 226, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Pelastusjohtaja Olli-Pekka Ojanen, puh 03 5656 2100, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Laki puolustusvoimista, pelastuslaki, Sisäasiainministeriön ja Puolustusministeriön välinen sopimus menettelytavoista Puolustusvoimien osallistuessa pelastustoimintaan sekä muista pelastustointa koskevista valtakunnallisista yhteistoimintamenettelyistä, Sisäministeriön pelastusosaston ja Pääesikunnan välinen yhteistoiminta- asiakirja menettelytavoista puolustusvoimien osallistuessa pelastustoimintaan sekä muista pelastustointa koskevista valtakunnallisista yhteistoimintajärjestelyistä sekä PVHSM TURVALLISUUS 610 PEOPOS - Puolustusvoimien pelastustoimi -asiakirja edellyttävät puolustusvoimia osallistumaan pelastustoimintaan antamalla pelastusviranomaisen käyttöön onnettomuustilanteessa henkilöstöä, kalustoa ja asiantuntija-apua, mikäli alueen pelastustoimen resurssit ovat riittämättömät. Puolustusvoimien sotilaspalokunta voi olla myös sopimussuhteessa alueen pelastustoimeen.

3. Logistiikkarykmentti (Y-tunnus 0952029-9) ja Tampereen kaupunki/Pirkanmaan pelastuslaitos (Y-tunnus 0211675-2) sopivat Vuoreksen sotilaspalokunnan osallistumisesta pelastustoimintaan.

Kyseisessä yhteistoimintasopimuksessa pelastustoiminnalla tarkoitetaan uhkaavan onnettomuuden torjumista, onnettomuuden uhrien ja vaarassa olevien ihmisten pelastamista, ympäristön ja omaisuuden suojaamista ja pelastamista sekä tulipalojen sammuttamista ja vahinkojen rajoittamista.

Pelastusjohtajan päätösvalta perustuu Tampereen kaupungin hallintosäännön liitteeseen 4, Pirkanmaan pelastustoimen johtosääntö.

Päätös

Tampereen kaupungin/Pirkanmaan pelastuslaitoksen ja 3. Logistiikkarykmentin välinen yhteistoimintasopimus osallistumisesta pelastustoimintaan hyväksytään.

Sopimus tulee Tampereen kaupunkia lopullisesti sitovaksi vasta, kun päätös on saanut lainvoiman ja sopimus on allekirjoitettu.

Allekirjoitus

Pelastusjohtaja Olli-Pekka Ojanen