§ 52 Konsernijohtajan palvelussuhdeasioita koskevan päätösvallan tilapäinen siirtäminen kaupungin eri yksiköissä karanteeni- ja eristyspäätöksiä valmistelevien työntekijöiden kertapalkkioiden myöntämisen osalta

Lataa  Kuuntele 

TRE:2888/00.02.01/2021

Päätöspäivämäärä

23.4.2021

Päätöksen tekijä

Konsernijohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Henkilöstöjohtaja Niina Pietikäinen, puh. 040 707 9147, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johdon assistentti Mia Helin, puh. 040 570 4065, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Henkilöstöjohtaja Niina Pietikäinen:

Koronasta aiheutuvat karanteeni- ja eristyspäätökset ovat viranomaispäätöksiä, joista päätöksen tekee sosiaali- ja terveyspalvelujen palvelualueella kaupungin tartuntataudeista vastaava lääkäri. Päätösten tekniseen valmisteluun osallistuu tällä hetkellä noin 50-60 valmistelijaa, joista pääosa tekee työtä oman perustyönsä ohella. Sosiaali- ja terveyspalvelujen palvelualueen henkilöstön lisäksi valmistelijoita on runsaasti myös kaupungin muista yksiköistä. Karanteeni- ja eristyspäätöksien aiheuttamat lisätehtävät kompensoidaan kertapalkkiolla, riippuen valmisteltujen päätösten määrästä. 

Kertapalkkion myöntämisen päätösvaltaa on konsernijohtajan päätöksellä siirretty yksiköiden johdolle siten, että he voivat tehdä päätöksen oman alaisensa toiminnan osalta.

Normaalitilanteesta poiketen karanteeni- ja eristämispäätösten teknisen valmistelun osalta nähdään tarkoituksenmukaiseksi, että sosiaali- ja terveyspalvelujen palvelualueen johtaja Taru Kuosmasella on oikeus tehdä päätökset karanteeni- ja eristämispäätösten valmisteluun liittyvien kertapalkkioiden myöntämisestä kaikkien valmisteluun osallistuvien osalta. Näin toimien kustannukset kohdistuvat aiheuttamisperiaatteen mukaisesti sosiaali- ja terveyspalveluihin ja varmistetaan linjakkuus henkilöstön palkitsemisessa.

Järjestely on tilapäinen eikä sille ole tarvetta pandemiatilanteen päätyttyä. 

Päätös

Konsernijohtajan palvelussuhdeasioita koskevaa päätösvaltaa siirretään tilapäisesti sosiaali- ja terveyspalvelujen palvelualueen johtaja Taru Kuosmaselle 31.12.2021 saakka kaupungin eri yksiköissä karanteeni- ja eristyspäätöksiä valmistelevien työntekijöiden karanteeni- ja eristyspäätösten valmisteluun liittyvien kertapalkkioiden myöntämisen osalta.

Allekirjoitus

Konsernijohtaja Juha Yli-Rajala