§ 53 Valtuutuksen antaminen Kuntien Tiera Oy:lle DigiOne-hankkeen aikaisten hankintojen toteuttamiseen

Lataa  Kuuntele 

TRE:2992/02.07.01/2021

Päätöspäivämäärä

23.4.2021

Päätöksen tekijä

Konsernijohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Johtajan Lauri Savisaari, puh. 040 801 6081 ja tietohallintojohtaja Jarkko Oksala, puh. 050 558 8958 etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johdon assistentti Mia Helin, puh. 040 570 4065, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Sivistyspalvelujen palvelualueen johtaja Lauri Savisaari ja tietohallintojohtaja Jarkko Oksala:

Konsernijohtaja päätti 2.11.2020 § 123 Tampereen, Vantaan, Espoon, Oulun ja Turun kaupunkien sekä Kuntien Tiera Oy:n välisen DigiOne-yhteistyösopimuksen hyväksymisestä. Päätöksessä todettiin, että Vantaan kaupungin toimivaltainen viranhaltija tai toimielin valtuutetaan hyväksymään ja allekirjoittamaan DigiOne-hankkeen hankintoja koskevat ratkaisut ja päätökset.

Sittemmin johtuen Business Finlandin tukikelpoisuuden erilaisista tulkinnoista Vantaan kaupunki ja Tiera Oy neuvottelivat sopimukseen tehtävistä tekinsluontoisista muutoksista koskien Tiera Oy:n resurssi- ja palvelusuunnitelmaa sekä hankkeen aikaista hinnastoa vuosina 2020-2023. Muutoksilla ei ole vaikutuksia Tampereen kustannuksiin tai saamiin hyötyihin DigiOne-hankkeesta. Konsernijohtaja hyväksyi muutetun DigiOne-yhteistyösopimuksen päätöksellään 15.12.2020 § 152.

Yhteistyösopimuksessa on hankintojen osalta sovittu, että hanke voi toteuttaa hankinnat joko siten, että Vantaa kilpailuttaa hankinnan omissa nimissään tai että Vantaa hankkii kilpailutettavan tuotteen tai palvelun sidosyksikkö- tai yhteishankintayksikköaseman perusteella Tieralta siten, että Tiera kilpailuttaa sovittavalla tavalla hankinnan ja sitoutuu tarjoamaan tuotteen tai palvelun hankkeen ja edelläkävijäkuntien käyttöön.

Hankinnan kilpailuttava taho eli Vantaa tai Tiera vastaa siitä, että hankinta kilpailutetaan asianmukaisesti ja että kilpailutuksessa hyödynnetään hankkeen hallintamallin mukaisesti hyväksyttyjä sopimuspohjia. Asianmukainen kilpailutus tarkoittaa esimerkiksi sitä, että mukana olevat kunnat ja volyymit ilmenevät oikeuskäytännön edellyttämässä laajuudessa.

Hankkeen ohjausryhmä on todennut tarkoituksenmukaiseksi hankkeen etenemisen ja aikataulussa pysymisen takaamiseksi valtuuttaa Kuntien Tiera Oy hyväksymään ja allekirjoittamaan DigiOne-hankkeen hankintoja koskevat ratkaisut ja päätökset.

Konsernijohtaja päättää hallintosäännön 36 §:n 26-kohdan mukaan yhteishankittavista tuoteryhmistä ja tuotteista sekä niihin liittyvistä toimintatavoista, sopimuksista ja sitoumuksista. 

Päätös

Kuntien Tiera Oy valtuutaan hyväksymään ja allekirjoittamaan DigiOne-hankkeen hankintoja koskevat ratkaisut ja päätökset. 

Kuntien Tiera Oy valtuutetaan käsittelemään mahdollinen hankintaoikaisuvaatimus ja tekemään sitä koskeva päätös sekä antamaan vastineet markkinaoikeuteen ja korkeimpaan hallinto-oikeuteen mahdollisen valituksen johdosta.

Allekirjoitus

Konsernijohtaja Juha Yli-Rajala