§ 100 Polkuja-projektin yhteistoimintasopimuksen hyväksyminen

Lataa  Kuuntele 

TRE:6925/02.04.01/2020

Päätöspäivämäärä

13.4.2021

Päätöksen tekijä

Johtaja, ammatillinen koulutus

Valmistelijan yhteystiedot

Kehittämispäällikkö Anne Nousiainen, puh. 040 801 6995, etunimi. sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johtaja,​ ammatillinen koulutus Outi Kallioinen,​ puh. 044 423 5473,​ etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Johtaja, ammatilinen koulutus on päättänyt 1.2.2021 § 27, että Tampereen seudun ammattiopistossa toteutetaan rahoituspäätöksen nro 57/2110/2020 (13.11.2020) mukainen Polkuja-​projekti ajalla 1.2.2021– 30.6.2022. 

Projektia hallinnoi Turun kaupunki ja hankkeen osatoteuttajina toimivat Tampereen seudun ammattiopisto Tredu,​ Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnia,​ Koulutuskeskus Salpaus,​ Ammattiopisto Spesia Oy sekä Koulutuskuntayhtymä Tavastia.

Turun kaupunki laatinut esityksen yhteistoimintasopimuksesta koordinaattorin ja osatoteuttajien välillä. Sopimusesityksen mukaan sopijapuolet sitoutuvat toteuttamaan hankkeen sopimuksessa ja sen liitteissä esitetyllä tavalla. Kaikki sopijapuolet sitoutuvat osallistumaan hankkeen ohjausryhmän toimintaan. Lisäksi sopijapuolet sitoutuvat osallistumaan hankkeen suunnitteluryhmän ja tiimien toimintaan, mikäli suunnitteluryhmä tai tiimejä asetetaan. Sopijapuolet sitoutuvat yhteiseen kehittämistyöhön sekä oman työsuunnitelmansa toteuttamiseen. Yhteistoimintasopimus tulee voimaan sopimuksen allekirjoittamisella. Sopimuksen voimaan tuleminen edellyttää, että kaikki sopijapuolet ovat allekirjoittaneet sopimuksen. Tampereen kaupungin osalta sopimus tulee voimaan, kun sitä koskeva päätös on saanut lainvoiman ja sopimus on allekirjoitettu. Sopimus on voimassa niin kauan kunnes sopijapuolet ovat hoitaneet kaikki tähän sopimukseen perustuvat hanketta koskevat velvollisuutensa.

Hankkeen päätoteuttaja ja hallinnoiva organisaatio on Turun kaupunki, joka vastaa taloudellis-hallinnollisten asioiden hoitamisesta hankkeen ja rahoittavan viranomaisen välillä. Hallinnollisten tehtävien lisäksi hankkeen päätoteuttaja huolehtii myös hankkeen toiminnan yleiskoordinoinnista ja hankkeen levittämiseen, valtavirtaistamiseen, tiedotukseen, juurruttamiseen, arviointiin sekä kansalliseen ja alueelliseen yhteistyöhön kuuluvien toimien koordinoinnista. Ohjausryhmän asettaa hankkeen hallinnoiva organisaatio muiden sopijapuolten tekemien esitysten perusteella.

Sopimusesityksen mukaan hankkeen osatoteuttaja vastaa seuraavista tehtävistä:

  • huolehtii hankkeen toteuttamisesta hankkeen rahoittavan viranomaisen hyväksymässä oman organisaation työsuunnitelmassa esitetyllä tavalla ja sovitun budjetin puitteissa sekä rahoittavan viranomaisen rahoitukselle asettamien ehtojen mukaisesti,
  • ilmoittaa hanketta hallinnoivalle organisaatiolle viipymättä muutoksesta, joka vaikuttaa valtionavustuksen käyttötarkoituksen toteutumiseen tai avustuksen käyttöön ja jolla muutoksella, tarkoitetaan erityisesti valtionavustuksen käyttötavalle asetettujen ehtojen ja rajoitusten toteutumiseen vaikuttavia muutoksia sekä valtionavustuksen käyttöön vaikuttavia olennaisia muutoksia avustettavan hankkeen tai toiminnan toteuttamisen laadussa, laajuudessa tai rahoituksessa,
  • vastaa kaikista kuluista, tuen palautuksesta ja vahingoista, joita rahoituspäätöksen tai organisaatiokohtaisen työsuunnitelman noudattamatta jättämisestä aiheutuu,
  • raportoi hallinnoivalle organisaatiolle oman organisaation toiminnasta hallinnoivan organisaation antamien ohjeiden mukaisesti,
  • raportoi hallinnoivalle organisaatiolle sen antamien aikataulujen mukaisesti siten, että hallinnoiva organisaatio pystyy huolehtimaan rahoittavan viranomaisen antamissa ohjeissa määritellyistä velvollisuuksistaan projektin etenemisen ja tilinpidon suhteen,
  • osallistuu hankkeessa syntyvien hyvien käytäntöjen levittämiseen ja valtavirtaistamiseen sekä yhteistyöverkostojen rakentamiseen ja edelleen kehittämiseen,
  • osallistuu hankkeen tiedotustoimintaan sekä hankeen sisällä että sen ulkopuolelle hankkeelle mahdollisesti laaditun tiedotussuunnitelman mukaisesti.

 

Sopimuksen allekirjoituksin sopijapuolet valtuuttavat päätoteuttajan allekirjoittamaan hankkeen tavoitteiden saavuttamisen edellyttämät hankesuunnitelman muutosehdotukset hanketta rahoittavalle viranomaiselle kaikkien sopijapuolten puolesta. Hankesuunnitelman muutosehdotukset on käsiteltävä hankkeen ohjausryhmässä ennen kuin kyseiset muutosehdotukset hyväksytään allekirjoituksin rahoittavan viranomaisen kanssa. 

Johtajan, ammatillinen koulutus päätösvalta asiassa perustuu palvelualueen johtajan päätökseen 17.2.2021 § 31 Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen toimintasääntö. (Toimintasäännön liite: Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtajan toimivallan siirtäminen 1.3.2021 alkaen.)

Päätös

Hyväksytään Tampereen kaupungin / Tampereen seudun ammattiopisto Tredun, Turun kaupungin, Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnian,​ Koulutuskeskus Salpauksen,​ Ammattiopisto Spesia Oy:n sekä Koulutuskuntayhtymä Tavastian välinen Polkuja- projektin yhteistyösopimus esityksen mukaisesti.

Sopimus sitoo Tampereen kaupunkia lopullisesti kuitenkin vasta, kun kaupungin sopimusta koskevat päätökset ovat saaneet lainvoiman.

Allekirjoitus

Johtaja Outi Kallioinen