§ 253 Valtuutuksen antaminen AlfaKuntoutus Hervanta Oy:lle Väkipyöränkatu 11 sijaitsevan tukiasumisyksikön asukkaiden vuokrasopimusten allekirjoittamiseksi

Lataa  Kuuntele 

TRE:2832/02.07.03/2021

Päätöspäivämäärä

14.4.2021

Päätöksen tekijä

Kiinteistöjohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Kiinteistöpäällikkö Jyrki Miettinen, puh. 040 173 0234, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Kiinteistöjohtaja Virpi Ekholm, puh. 0400 205 044, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Vuoden 2018 alusta voimaantulleen Tampereen kaupungin toimintamallin mukaisesti Tampereen kaupunki vuokraa asunnot palvelutiloineen tehostetun palveluasumisen ja erityisasumisen kohteista näiden omistajalta kaupungin hyvinvoinnin palvelualueen ilmoittamista kohteista. Palvelualueen lautakunta kilpailuttaa ja valitsee kohteeseen palveluntuottajan. Tampereen kaupungin kiinteistöt, tilat ja asuntopolitiikka -palveluryhmä vuokraa asumiskäyttöön tarkoitetut tilat edelleen palveluyksikön valitsemille asukkaille.

Tampereen Tilakeskus Liikelaitos on vuokrannut (toimitusjohtaja Ilkka Ojalan päätös 4.5.2011 § 134) Suomen Erityisasunnot Oy:ltä Väkipyöränkatu 11:ssä sijaitsevasta Tampereen Keidas -nimisestä palvelutalosta 30 asuntoa käsittävät 780 m2:n suuruiset asuntotilat ja 519,4 m2:n suuruiset palvelutilat käytettäväksi pitkäaikaisasunnottomien ja päihde- ja mielenterveyskuntoutujien sosiaalipalvelulain mukaisina asuntoina ja palvelutiloina 13.6.2011 alkaen. Tilaajaryhmä on tehnyt AlfaKuntoutus Hervanta Oy:n kanssa 15.6.2011 allekirjoitetun sopimuksen pitkäaikaisasunnottomien päihde- ja mielenterveyskuntoutujien tukiasumisen hankinnasta kyseiseen 30-paikkaiseen palvelutaloon 13.6.2011 alkaen 15 vuoden määräajaksi. Määräajan jälkeen sopimus jatkuu toistaiseksi voimassaolevana, mikäli jompikumpi osapuolista ei ole sitä irtisanonut 12 kuukautta ennen määräajan päättymistä.

On tarkoituksenmukaista, että palveluntuottaja, AlfaKuntoutus Hervanta Oy, tekee asuinhuoneistojen vuokrasopimukset kaupungin avo- ja asumispalveluiden valitsemien asukkaiden kanssa Tampereen kaupungin ilmoittamalla vuokralla Tampereen kaupungin kiinteistöt, tilat ja asuntopolitiikka -palveluryhmän nimiin. AlfaKuntoutus Hervanta Oy on esittänyt, että palvelutuottajan edustajalle Tiina Hämäläiselle lisättäisiin Tampereen kaupungin puolesta vuokrasopimuksien allekirjoitusoikeus, Sanna Lehtosen ja Jenni Guseffin allekirjoitusoikeudet säilyvät ennallaan.

Asunto- ja kiinteistölautakunnan päätöksen 23.10.2019 § 144 mukaisesti asian päättää kiinteistöjohtaja, kun kyse on rakennusten, tilojen ja niihin littyvien alueiden vuokraamisesta.

Päätös

Valtuutan AlfaKuntoutus Hervanta Oy:n (y-tunnus 2301569-4) edustajan Tiina Hämäläisen allekirjoittamaan Tampereen kaupungin puolesta Tampereella osoitteessa Väkipyöränkatu 11 sijaitsevan tukiasumisyksikön (Tampereen Keidas) vuokrasopimukset asukkaiden kanssa, joiden asumisoikeus perustuu Tampereen kaupungin avo- ja asumispalveluiden asiakaskohtaiseen sosiaalipalvelupäätökseen. Sanna Lehtosen ja Jenni Guseffin allekirjoitusoikeudet säilyvät ennallaan.

Tämä valtuutus on voimassa Tampereen kaupungin ja AlfaKuntoutus Hervanta Oy:n välisen palvelusopimuksen ajan.

Tämä päätös kumoaa aiemmin tehdyn Tampereen kaupungin, kiinteistöjohtajan päätöksen 05.05.2020 § 351 valtuutusten antamisesta AlfaKuntoutus Hervanta Oy:n edustajille koskien Tampereen Keitaan tukiasumisyksikön asukkaiden vuokrasopimusten allekirjoittamista.

Allekirjoitus

Kiinteistöjohtaja Virpi Ekholm