§ 91 REACTori-projektin omistajuuden delegointi

Lataa  Kuuntele 

TRE:3104/02.04.01/2021

Päätöspäivämäärä

5.5.2021

Päätöksen tekijä

Johtaja, elinvoiman palvelualue

Valmistelijan yhteystiedot

Projektikoordinaattori Karoliina Hartman,​ puh. 041 730 1573,​ etunimi.sukunimi@tampere.fi 

Päätöksen perustelut

Tampereen kaupunki on hakemassa Keski-Suomen ELY-keskukselta ESR-rahoitusta REACT-EU -määrärahasta REACTori-projektin toteuttamiseksi. Hakua koordinoi työllisyys- ja kasvupalvelut, ja rahoitushaussa on mukana kaupungin sisäisenä osatoteuttajana Tampereen seudun ammattiopisto Tredu. Lisäksi sivistyspalvelujen palvelualue osallistuu projektiin henkilöresurssilla ja omarahoitusosuudella.

Projektin tavoitteena on parantaa työttömien työnhakijoiden digitaalista osaamista vastauksena yhteiskunnassa käynnissä olevaan digiloikkaan.

Projektin rahoitushaku on käsitelty ja hyväksytty Tredun johtoryhmässä 6.4.2021, työllisyys- ja kasvupalvelujen johtoryhmässä 27.4.2021 ja elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtoryhmässä 28.4.2021.

Tampereen kaupungin hallintosäännön 37 §:n 1 kohdan mukaan palvelualueen johtajan tehtävänä on palvelualueensa osalta johtaa toimintaa ja toiminnan organisointia ja kehittämistä. Lisäksi hallintosäännön 37 §:n mukaan palvelualueen johtajan päätösvalta koostuu kaupungin johtamista,​ hallintoa ja taloutta koskevista päätöksistä,​ jotka palvelualueen johtaja voi delegoida edelleen alaiselleen viranhaltijalle.

Projektin omistaa elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtaja. Projektin toiminnan kannalta on tarkoituksenmukaista esittää,​ että projektin omistajuus ja päätöksenteko delegoidaan osaprojekteittain työllisyys- ja kasvupalveluille ja Tredulle.  Lisäksi esitetään, että projektin koordinaattorina toimivalla työllisyys- ja kasvupalveluilla on oikeus allekirjoittaa rahoitushakemus sekä, projektin saadessa myönteisen rahoituspäätöksen, muut rahoittajan edellyttämät dokumentit kuten maksatushakemukset ja raportit EURA2014-järjestelmässä.

Päätös

REACTori-projektin omistajuus ja päätöksenteko delegoidaan osaprojekteittain työllisyys- ja kasvupalveluille ja Tampereen seudun ammattiopisto Tredulle. Projektin koordinaattorina toimivalla työllisyys- ja kasvupalveluilla on oikeus allekirjoittaa rahoitushakemus ja muut projektia koskevat dokumentit EURA2014-järjestelmässä.

Projektin saadessa myönteisen rahoituspäätöksen tämä delegointi on voimassa myös projektin toteutusaikana.

Allekirjoitus

Teppo Rantanen, johtaja