§ 15 Lohko Flex-työtilan hankkiminen pienhankintana Tampereen seudun ammattiopistoon

Lataa  Kuuntele 

TRE:2741/02.07.01/2021

Päätöspäivämäärä

15.4.2021

Päätöksen tekijä

Koulutusjohtaja, Pyynikin kampus

Lisätietoja päätöksestä

koulutusjohtaja Virpi Siiranen, p. 050 441 8823, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tampereen seudun ammattiopisto Tredu pilotoi HILE Health -ympäristöä kolmivuotisessa kehittämisohjelmassa. Tredu pyrkii digitalisoimaan toimintaansa ja hyödyntämään teknologiaa kaiken toiminnan tehostamisessa sekä palveluiden monipuolistamisessa ja joustavoittamisessa. Pilotin tarkoituksena on testata HILE ympäristöä erilaisissa käyttötarkotuksissa ja kehittää sitä palvelemaan Tredun tarpeita kehittämis- ja koulutustoiminnassa.

HILE ympäristön tarkoitus on myös toimia alustana työkulttuuria ja oppimista koskevassa muutoksessa, jossa henkilöstön ja opiskelijoiden työskentelyn ja oppimisen tapoja pyritään tehostamaan ja lisämään teknologian hyödyntämistä.

HILE (High-impact Learning and Development Environment) on HILE Oy:n kehittämä monikäyttöinen paikalleen asennettava oppimis- ja kehittämisympäristö, jossa lohkotyötilaan integroidaan teknologiaa, opetus- ja kehittämiskäyttöön soveltuvia menetelmiä sekä asiakastuki ympäristön käyttötarpeiden mukaisesti. HILE lisää mm. työn tuottavuutta, teknologian hyödyntämiskyvykkyyttä ja tarjoaa uusia tapoja osaamisen kehittämiseen.

Pilotin aikana HILEä kehitetään vastaamaan Tredun käyttötarpeita sekä hiomaan HILE:n toiminnallisuuksia ja käyttöä niin että se tuottaa kansainväliselle toiminnalle arvoa esimerkiksi kustannussäästöjen, uusien tulovirtojen muodostamisen ja kansainväliseen toimintaan osallistumisen helpottumisen myötä. HILE:n ominaisuuksia ja käyttöä kehitetään action-based development -tyyppisen ajattelun kautta. 

Tehtävä Lohko Flex-työtilan hankinta Taiga Concept Oy:ltä on osa Tredun kehittämissuunnitelmaa ja sitä voidaan kokonaisuudessaan hyödyntää oppimisympäristökäytössä.

Hankinnan arvo alittaa julkisista hankinnoista säädetyn (1397/2016) lain 25 §:n mukaisen kansallisen kynnysarvon, jolloin hankintalakia ei sovelleta kyseessä olevaan hankintaan. Kyseessä on pienhankinta, johon sovelletaan Tampereen kaupungin hankintaohjetta. Tampereen kaupungin hankintaohjeen mukaan pienhankinta on mahdollista tehdä ilman kilpailuttamista, mikäli hankinta on arvoltaan vähäinen tai kilpailuttaminen on muutoin epätarkoituksenmukaista.  Edellytykset toteuttaa pienhankinta ilman kilpailutusta on arvioitava tapauskohtaisesti. 

Hankinnan kokonaisarvo on yhteensä 36 966,00 euroa (alv 0%). Toimitus sisältää Lohko Flex-työtilan kustomoituna Tredun Santalahdentien toimipisteestä esitettyjen toiveiden mukaan, työtilan asennuksen ja toimituksen rahdin.

Hankinnan kustannukset kohdennetaan Pyynikin opetuksen yhteiskustannuspaikalle 134213 prr-osa IO1340_21_03_01_01. Päätösesitys perusteluineen tulee julkiseksi vasta päätöksenteon jälkeen ja asiakirjat ovat liikesalaisuuksia lukuun ottamatta julkisia sopimuksen tekemisen jälkeen sekä asianosaisjulkisia hankintapäätöksen jälkeen (laki viranomaisen toiminnan julkisuudesta 621/1999). Asiakirjoja säilytetään Tampereen seudun ammattiopistossa.

Hankinta voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua hankintapäätöksen tiedoksisaannista edellytyksellä, että hankintapäätös on saanut lainvoiman.

Koulutusjohtajan päätösvalta asiassa perustuu palvelualueen johtajan päätökseen17.2.2021 § 31. Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen toimintasääntö. (Toimintasäännön liite: Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtajan toimivallan siirtäminen 1.3.2021 alkaen.)

Päätös

Tampereen seudun ammattiopisto Tredun Pyynikin kampukselle Santalahdentien toimipisteeseen hankitaan pienhankintana Lohko Flex-työtila esityksen mukaisesti Taiga Concept Oy:ltä (Y-tunnus 2696176-6). Hankinnan kokonaiskustannus on 36 966,00 euroa (alv 0%).

Kustannukset kohdennetaan kustannuspaikalle 134213. Hankintapäätös on lainvoimainen aikaisintaan 14 päivän kuluttua hankintapäätöksen tiedoksisaannista edellytyksellä, että hankintapäätös on saanut lainvoiman.

Allekirjoitus

koulutusjohtaja Virpi Siiranen