§ 44 SURE:n kansainvälisen viestintätyön tilaaminen Ava Lane Oy:ltä

Lataa  Kuuntele 

TRE:2983/02.07.01/2021

Päätöspäivämäärä

25.4.2021

Päätöksen tekijä

Hankejohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Projektipäällikkö Anniina Autero (puh. +358 (44) 431 4194) ja talous- ja hankintavastaava Pekka Ranta (puh. +358 (50) 564 6637), etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Hankejohtaja Tero Tenhunen, +358 (50) 540 2860, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Smart Urban Security and Event Resilience - projekti toteutetaan Tampereen kaupungin elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueella. Projektin toteuttamisaika on 1.9.2019 –31.8.2022. Rahoitus on käytettävissä 31.8.2022 asti. Projektille on myönnetty rahoitus Euroopan komission alaisesta Urban Innovative Actions - ohjelmasta. Rahoittajaviranomaisena toimii Region Hauts- de- France.

Kansainvälinen viestintätyö liittyy kaupungin johtamaan työpakettiin 3 ”Viestintä” sekä välillisesti työpakettiin 7 ”Kaupunki- ja tapahtumaturvallisuuden ratkaisujen skaalaaminen kaupungin ja alueellisen ekosysteemin aktivoiminen”. Hankkeen tuloksena saadaan aikaan turvallisuuden kokonaisratkaisu, jota skaalataan muihin eurooppalaisiin ja kansainvälisiin kaupunkeihin. 

SURE-ratkaisu sisältää eri kokonaisuuksia toteutettuna yhdeksän partnerin kanssa yhteistyönä sisältäen kaupunki-infrastruktuuriin integroidun tilannekuva- ja simulointijärjestelmän, käyttäjien ja hyödynsaajien turvallisuuden tunteen mallinnuksen sekä tietosuojan tarkan hallinnan. Tämä kokonaisuus vaatii kansainväliseltä viestinnältä korkeatasoista osaamista ja asiantuntemusta, ymmärrystä kaupunkikumppanien toimintamalleista sekä ihmisiltä ihmisille kohdistuvasta kansainvälisestä viestinnästä.   

Kyseessä on kansallisen kynnysarvon alittava pienhankinta kilpailuttaen. Hankittavan työn erityislaatuisuuden vuoksi hankintamenettelyksi valittiin rajoitettu menettely, jossa tunnistettiin etukäteen kuusi potentiaalista tarjoajaa: Hill & Knowlton Strategies Oy, Oy SEK Ab, Mainostoimisto Ilme Oy, Villivisio Oy, Avidly Oyj ja Ava Lane Oy. Hill & Knowlton Strategies Oy sekä Ava Lane Oy jättivät tarjoukset määräaikaan mennessä.  Hankinnasta ilmoitettiin valituille tarjoajille Buildercom-projektipankkipalvelun kautta sähköpostilla. Kilpailutus oli käynnissä 11.3.-24.3.2021. Tarjoajilla oli mahdollisuus kysyä tarjouspyyntöön liittyviä kysymyksiä. Kysymyksiä tuli kolme kappaletta, joihin annettiin vastaukset lisäkirjeellä 18.3.2021. Molemmat tarjouksen jättäneet ehdokkaat hyväksyttiin tarjousten vertailuun, sillä molemmat täyttivät tarjoajille asetetut sekä tilaajavastuuseen liittyvät kriteerit. Tarjoukset arvioitiin arviointiperusteiden mukaisesti. Täytetty arviointitaulukko on päätöksen liitteenä.  Koska hankinta alittaa kansallisen kynnysarvon ei hankintalakia sovelleta.

 Ava Lanen tarjouksen sisältö ja laatu vastaa juuri SURE-hankkeen kokonaisratkaisuun skaalata älykkään turvallisuuden ratkaisu muihin eurooppalaisiin ja globaaleihin kaupunkeihin ja viestiä juuri tavoitellusta kaupunki –ja tapahtumaturvallisuuden palvelukonseptista toivotuille pilottikumppaneille. Tarjouksessa esitetty toteutus mahdollistaa työskentelyn ja huomioi innovatiivisen kehittämisen oikeaan suuntaan. Tarjouksen kokonaisprosessin laatu ja toimenpiteiden laajuus on erinomainen. Ava Lanella on erinomainen kokemus kansainvälisillä markkinoilla viestinnän ja markkinoinnin saralla sekä markkinakartoitusten tekemisestä kansainvälisten asiakkaiden kanssa Pohjois-Euroopassa, Euroopassa sekä Yhdysvalloissa teknologian kehittämisen ytimessä Piilaaksossa.

Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtajan päätöksellä toimivalta kehitysohjelmien hankintapäätösten tekemiseen on siirretty kehitysohjelmien hankejohtajalle tai talous- ja hankintavastaavalle.

 

Päätös

Ava Lane Oy:ltä (3189471-3) tilataan SURE-hankkeen kansainvälinen viestintätyö enimmäishintaan 54 900 euro +alv. Kustannukset suoritetaan projektilta E1540_19_4. Hankintapäätös on Tampereen kaupunkia sitova vasta, kun työtä koskeva tilaus on tehty. Kehitysohjelmat-yksikössä työn vastuuhenkilönä toimii projektipäällikkö Anniina Autero.

 

Allekirjoitus

Hankejohtaja Tero Tenhunen