§ 87 Käytetyn hiekoitussepelin hankinta

Lataa  Kuuntele 

TRE:3779/02.07.01/2021

Päätöspäivämäärä

17.5.2021

Päätöksen tekijä

Rakennuttamisjohtaja, Kaupunkiympäristön palvelualue

Valmistelijan yhteystiedot

Hankeinsinööri Matti Pokkinen, puh. 040 806 3199, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Rakennuttamisjohtaja Milko Tietäväinen, puh. 040 506 8600, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Kestävä Tampere 2030 ohjelman ja muiden kaupungin toimintaa ohjaavien toimenpideohjelmien mukaisesti materiaalien uudelleenkäyttöä pyritään edistämään kaupungin toiminnassa. Tampereella käytetään vuosittain liukkaudentorjuntaan n. 15 - 25 000 tonnia hiekoitussepeliä, jota toistaiseksi ei ole käytetty uudelleen liukkaudentorjunnassa. Hiekoitussepelin uusiokäytön mahdollistamiseksi käytetty hiekoitussepeli on puhdistettava mm. roskista ja hienoksi jauhautuneesta kiviaineksesta.

Hiekoitussepelin puhdistukseen on olemassa erilaisia menetelmiä. Tällä hankinnalla pyritään löytämään menetelmä, jolla saavutetaan taloudellisesti ja teknisesti mahdollisimman hyvä lopputulos. 

Hankintamenettelynä oli rajoitettu hankinta. Tarjouspyyntö lähetettiin 4.5.2021 Tampereen kaupungin ja Tampereen Infra Oy:n yhteishankintana kilpailuttaman Työkone- ja kuljetuspalvelut puitesopimuksen mukana oleville yrityksille. Määräaikaan 14.5.2021 kello 12.00 mennessä tarjouspyyntöön lähetettiin kaksi tarjousta. Tarjouksen toimittivat Kaanaan Kaivin Oy ja MJL Kuljetus Oy. Tarjouksessa pyydettiin yksikköhinta käsiteltävälle materiaalille. Lopullinen urakassa maksettava hinta määräytyy käsittelyn jälkeen tehtävien laadunvarmistustestien ja tarjouspyynnöllä määriteltyjen hintakertoimien perusteella. Vertailuperusteena on halvin hinta. 

Halvimman hinnan antoi MJL Kuljetus Oy. MJL Kuljetuksen tarjouksen mukainen vertailuhinta tarjouspyynnössä määritellyille kohteille 1 ja 2 on 5,75 €/tn. (alv 0%). Urakan laskennallinen arvo on 43 125 € (alv 0%). 

 

Päätös

Tilataan MJL Kuljetus Oy:ltä käytetyn hiekoitussepelin käsittely hintaan 5,75 €/tn, urakan arvon ollessa 44 125 € (alv 0%). 

Kaupunkiympäristön palvelualuetta edustaa urakassa hankeinsinööri Matti Pokkinen toiminvaltansa puitteissa. 

Päätös sitoo Tampereen kaupunkia vasta, kun sopimus on allekirjoitettu. 

Allekirjoitus

Rakennuttamisjohtaja Milko Tietäväinen