§ 283 Pellervon moduulipäiväkodin leasingsopimuksen päättäminen ja rakennuksen purkaminen

Lataa  Kuuntele 

TRE:2690/10.03.01/2021

Päätöspäivämäärä

26.4.2021

Päätöksen tekijä

Kiinteistöjohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Toimitilapäällikkö Niko Suoniemi, puh. 040 806 2794, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Kiinteistöjohtaja Virpi Ekholm,​ puh. 0400 205 044,​ etunimi. sukunimi@tampere.fi 

Päätöksen perustelut

Tampereen kaupunki on vuonna 2015 tehnyt leasing-sopimuksen Kuntarahoitus Oyj:n kanssa Teijo-Talot Oy:n rakentamasta siirtokelpoisesta moduulipäiväkodista Pellervon koulu ja päiväkoti -uudisrakennushankkeen ajaksi. Uudisrakennushankkeen päiväkotipuoli on otettu käyttöön ja moduulipäiväkoti tulee purkaa ja siirtää, jotta sen alla olevaa piha-aluetta päästään rakentamaan koulun ja päiväkodin käyttöön.

Kaupunki on esittänyt moduulipäiväkodin rakentaneelle Teijo-Talot Oy:lle sopimuksen mukaisen takaisinostovaateen, jonka Teijo-Talot Oy on hyväksynyt. Kaupunki, Teijo-Talot Oy, ModulRent Oy ja Kuntarahoitus Oyj ovat neuvotelleet liitteenä olevan sopimuksen mukaisesti leasing-sopimuksen purkamisesta, moduulipäiväkodin purkamisesta ja siirtämisestä sekä moduulipäiväkodin kaupasta. Sopimuksen mukaisesti kaupunki ja Kuntarahoitus purkavat leasing-sopimuksen kesken vuokra-ajan ja kaupunki suorittaa leasing-sopimuksen ehtojen mukaisesti jäljellä olevat vuokraerät laskua vastaan. Lisäksi sopimuksen mukaisesti ModulRent Oy ostaa moduulipäiväkodin ja Teijo-Talot Oy purkaa sekä siirtää sen pois nykyiseltä paikaltaan.

Asunto- ja kiinteistölautakunnan päätöksen 23.10.2019 § 144 mukaisesti asian päättää kiinteistöjohtaja, kun kyse on rakennusten, tilojen ja niihin liittyvien alueiden vuokraamisesta.

Päätös

Tampereen kaupunki hyväksyy ja allekirjoittaa Kuntarahoitus Oyj:n, ModulRent Oy:n ja Teijo-Talot Oy:n kanssa neuvotellun sopimuksen leasingsopimuksen purkamisesta ja vuokrakohteen kaupasta.

Allekirjoitus

Kiinteistöjohtaja Virpi Ekholm