§ 116 Koulutuspäällikön viran täyttäminen Tredun Kalevan kampuksessa 3.5.2021 alkaen

Lataa  Kuuntele 

TRE:2661/01.02.01/2021

Päätöspäivämäärä

27.4.2021

Päätöksen tekijä

Johtaja, ammatillinen koulutus

Valmistelijan yhteystiedot

Koulutusjohtaja Regina Blom, puh. 040 806 2092 , etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johtaja,ammatillinen koulutus, Outi Kallioinen, puh. 044 423 5473, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tampereen seudun ammattiopisto Tredun Kalevan kampuksen Lempäälän toimipisteen koulutuspäällikön virka on ollut julkisesti haettavana 7.4.2021 - 21.4.2021

Hakukoodi TRE-01-659-21Ilmoituskanavat olivat Mol.fi, Tampere.fi, Kuntarekry, Oikotie, Facebook, LinkedIn ja Twitter. 

Koulutuspäällikkö johtaa toimintaa henkilöstönsä esimiehenä edistäen yhteisöllisyyttä, opetushenkilöstön itseohjautuvuutta ja vastuunkantoa, laadukasta oppimista ja toiminnan kokonaistuloksellisuutta. Koulutuspäällikkö vastaa alaisensa henkilöstön osalta työaikasuunnitelmista ja rekrytoinneista, osaamisen johtamisesta, työhyvinvoinnista ja työsuojelusta hyödyntäen työssään tiimivastaavien, alan kehittämisestä vastaavien koulutuspäälliköiden sekä muiden asiantuntijoiden osaamista. Työ- ja virkaehtosopimusten (OVTES, KVTES) määräysten tuntemus on oleellinen osa työtehtäviä.

Koulutuspäällikkö johtaa koulutustoiminnan kokonaisuutta strategisen ohjelman mukaisesti ja vastaa koulutustarjonnan mitoittamisesta resursseihin.
Koulutuspäällikkö osallistuu yritysyhteistyön ja kumppanuuksien kehittämiseen. Tehtävään sisältyy ammatillisen koulutuksen lainsäädännön, kunnallisen päätöksenteon ja opetushallituksen ohjeistuksen tuntemus.
Koulutuspäällikön tehtävään kuuluvat myös Lempäälän toimipistepäällikön tehtävät sekä niihin liittyvä viestintä ja yhteistyö eri sidosryhmien kanssa.
Toimipistepäällikkö huolehtii oppilaitosturvallisuudesta ja vastaa toimipisteen kriisiviestinnästä, varmistaa tukipalvelujen toiminnan sujuvuuden, huolehtii oppimisympäristöjen tehokkaasta käytöstä ja koordinoi hankintoja sekä kehittää paikallista näkyvyyttä, yhteistyötä ja yrittäjyyttä yhdessä elinkeinoelämän, kunnan ja muiden toimijoiden kanssa.
 

Kelpoisuusvaatimuksena on soveltuva korkeakoulututkinto ja opetustoimen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista annetun asetuksen 986/1998 13 §:n mukainen kelpoisuus.


Tehtävässä katsotaan eduksi kokemus opettajan työstä. Lisäksi eduksi katsotaan vahva aikuiskoulutuksen ja toisen asteen koulutuksen tuntemus, ammatillisen koulutuksen rahoitusjärjestelmän tuntemuksen sekä opetushallinnon tutkinnon suorittaminen. 

Tehtävässä arvostetaan esimies- ja johtamisosaamista ammatillisesta koulutuksesta, oppilaitoksen toiminnanohjausjärjestelmän (esim. MultiPrimus) tuntemusta sekä hyviä ICT-taitoja. Tehtävässä arvostetaan myös sujuvaa suomen kielen suullista ja kirjallista taitoa ja tehtävän edellyttämää englannin kielitaitoa sekä hyviä esiintymis- ja vuorovaikutustaitoja. 

Ennen viran vastaanottamista valitun tulee esittää rikosrekisterilain 6 §:n 2 momentin mukainen rikostaustaote. 

Tehtävää haki hakuaikana kaksikymmentäkaksi (22) hakijaa, joista kaikki kaksikymmentäkaksi (22) täyttivät kaikki vaaditut kelpoisuusehdot.

Haastatteluihin kutsuttiin kuusi (6) hakijaa. Haastattelut pidettiin 23.4.2021 ja 26.4.2021.

Koulutuksen, työkokemuksen, haastattelussa saadun vaikutelman perusteella tehtävään valitaan insinööri (YAMK) *********.

Valittu on merkitty henkilöstöhallinnon henkilörekisteriin. Rekisteriä koskeva tietosuojaseloste sekä tiedote rekisteröidyn oikeuksista ovat nähtävissä Tampereen kaupungin internet-sivuilla.

Johtajan,​ ammatillinen koulutus päätösvalta asiassa perustuu elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtajan päätökseen 17.2.2021 § 31 (toimintasäännön liite: Ammatillinen koulutus -​ henkilöstöhallinnon delegoinnit 1.3.2021 alkaen). 

Laki kunnallisesta viranhaltijasta 2 luku 7 ja 8 §. 

Laki lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä 3 §.

Päätös

Insinööri (YAMK) ********* otetaan 3.5.2021 alkaen koulutuspäällikön virkaan Tampereen seudun ammattiopisto Tredun Kalevan kampukseen.

Pääasiallinen toimipaikka palvelussuhteen alussa on Tredun Lempäälän toimipiste, toimintoalue 502 .

Koeaika on kuusi (6) kuukautta.

Valinta on ehdollinen. Tehtävään valitun tulee 30 päivän kuluessa valintapäätöksestä tiedon saatuaan esittää lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä annetun lain (504/2002) tarkoittama rikostaustaote uhalla, että valintapäätös todetaan rauenneeksi.

Valinta on ehdollinen. Tehtävään valitun tulee 30 päivän kuluessa valintapäätöksestä tiedon saatuaan esittää lausunto terveydentilan tarkastuksesta, jossa hänet on todettu terveytensä puolesta tehtävään sopivaksi uhalla, että valintapäätös todetaan rauenneeksi. 

 
 

Henkilötietoja sisältävä teksti

Salassapidettävät tiedot poistettu.

Allekirjoitus

Johtaja Outi Kallioinen