§ 71 Kasvomaskien korvaaminen yksityisille perusopetuksen järjestäjille

Lataa  Kuuntele 

TRE:2957/02.04.03/2021

Päätöspäivämäärä

3.5.2021

Päätöksen tekijä

Perusopetusjohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Erikoissuunnittelija Katja Gråsten, etunimi.sukunimi@tampere.fi040 8016 646

Lisätietoja päätöksestä

Perusopetusjohtaja Kristiina Järvelä, p. 040 800 4678, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä on 12.1.2021 päivittänyt alueelliset ohjeet THL:n ohjeiden mukaisesti. Jotta perustuslain edellyttämä maksuton perusopetus toteutuu, on koulujen tarjottava kaikille vuosiluokkien 6-9 oppilaille maskit koulupäivien ajaksi. Jokaisen oppilaan laskennalliseksi kulutukseksi lasketaan neljä maskia/ koulupäivä. Korvaussumman laskemiseksi käytetään keskimääräistä Tuomi Logistiikan hinnaston maskihintaa a’ 0,15 euroa, 70 koulupäivää 7-9 lk:n osalta ja 88 koulupäivää 6.lk osalta. Oppilasmäärät ovat tilastopäivältä 20.9.2020.

Yksityisten opetuksenjärjestäjien osalta ei rahoituksessa ole huomioitu koronan vaikutuksia. Jotta kaikkien tamperelaisten lasten oikeus maksuttomaan perusopetukseen toteutuu, tulee kaupungin huolehtia myös näissä oppilaitoksissa opiskelevien peruskoululaisten maskien kustannuksista.

Kaupungin häiriötilanteiden johtoryhmä on linjannut yksityisille perusopetuksen järjestäjille korvattavista kasvomaskeista. Muissa kuin Tampereen kaupungin järjestämissä perusopetuksen koulujen 6-9 luokkien maskikustannukset korvataan näiden koulujen oppilaiden käyttöön sille ajalle, kun alueellisen pandemiaryhmän suositus on voimassa. Tampereen kaupungin alueella perusopetuksen opetuksenjärjestäjinä kaupungin lisäksi toimivat Tampereen yliopiston Normaalikoulu, Tampereen Rudolf Steiner -koulu, Tampereen kristillinen koulu sekä Svenska Samskolan i Tammerfors. Sekä Svenska Samskolanin että Normaalikoulun oppilasotto toteutuu osana Tampereen kaupungin tarjoamaa järjestelmää joko asuinpaikan tai ruotsinkielisen palvelun perusteella. Kristilliseen kouluun ja Steinerkouluun hakeutuminen on vapaata, mutta niissäkin oppilaat ovat valtaosin tamperelaisia.

 

 

 

Päätös

Yksityisille perusopetuksen järjestäjille korvataan 6-9 luokkien kasvomaskikustannukset laskennallisen kulutuksen mukaisesti neljä maskia/oppilas/koulupäivä sille ajalle, kun alueellisen pandemiaryhmän suositus on voimassa. 

Maskit korvataan kustannuspaikalta 131 885, sisäinen tilaus 27771. Korvaus maksetaan kertakorvauksena ajanjaksolta 14.1.-5.6.2021.

 

 

 

Allekirjoitus

Perusopetusjohtaja