§ 299 Löytöeläinpalvelut ja muu pienikokoisten seura- ja harrastuseläinten hoidon järjestäminen

Lataa  Kuuntele 

TRE:7125/02.07.01/2020

Päätöspäivämäärä

3.5.2021

Päätöksen tekijä

Kiinteistöjohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Kilpailutusasiantuntija Eetu Sillanpää, puh. 041 730 6679, etunimi.sukunimi@tuomilogistiikka.fi ja toimistosihteeri Erja Parkkali, puh. 050 517 7052, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Kiinteistöjohtaja Virpi Ekholm,​ puh. 0400 205 044,​ etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tuomi Logistiikka Oy pyysi Tampereen kaupungin toimeksiannosta tarjouksia löytöeläinpalveluiden ja muun pienikokoisten seura- ja harrastuseläinten hoidon järjestämisen hankinnasta 1.10.2021 alkavalle ja 30.09.2024 päättyvälle sopimuskaudelle. Hankintasopimusta on mahdollista jatkaa alkuperäisin ehdoin toistaiseksi voimassa olevalla optiokaudella.

Hankintamenettelynä oli hankintalain 32 §:n mukainen avoin menettely. Kyseessä on kansallisen kynnysarvon ylittävä palveluhankinta. Hankinnasta lähetettiin hankintailmoitus julkaistavaksi HILMA -palvelussa 01.03.2021 ja tarjouspyyntö oli saatavilla Tarjouspalvelu.fi-toimittajaportaalissa.

Hankintaa ei ollut jaettu osiin, koska se ei kokonaisuuden kannalta ollut tarkoituksenmukaista.

Tarjouksen jättivät määräaikaan 31.3.2021 klo 12:00 mennessä seuraavat kaksi yritystä:

Boondock`s Oy (Y-tunnus 0699438-4)

Ryhmittymä Rivinteeri tmi (Y-tunnus 1713777-5) ja BC Demi Oy (Y-tunnus 2403993-8), myöhemmin Ryhmittymä Rivinteeri - BC Demi

Tarjousten tarjouspyynnönmukaisuuden tarkastaminen

Hankintalain 104 §:n mukaisesti tarjouspyyntöä tai tarjousmenettelyn ehtoja vastaamattomat tarjoukset on suljettava tarjouspyynnöstä. Kaikki tarjouskilpailuun saapuneet tarjoukset täyttivät tarjouspyynnön vaatimukset.

Tarjousten vertailu

Valintaperusteena oli kokonaistaloudellinen edullisuus. Kokonaistaloudellisen edullisuuden perusteena käytettiin parasta hinta- laatusuhdetta seuraavin painotuksin:

- Hinta, max. 95 vertailupistettä

- Laatu, max. 5 vertailupistettä

Hintavertailussa vertailupisteet laskettiin seuraavasti: Vertailuhinnaltaan edullisin tarjous sai hinnan maksimivertailupisteiden verran vertailupisteitä. Muiden tarjousten hinnan vertailupisteet laskettiin siten, että edullisimman tarjouksen vertailuhinta jaettiin kyseisen tarjouksen vertailuhinnalla ja kerrottiin hinnan maksimivertailupisteillä.

Laadun vertailupisteet jakautuivat seuraavasti:

- Tarjoajan toimipisteen/toimipisteiden saavutettavuus julkista liikennettä käyttäen, max. 3 vertailupistettä

- Tarjoajan toimipisteen/toimipisteiden saavutettavuus autolla, max. 2 vertailupistettä

Tarjoajat saivat laadun vertailupisteitä toimipisteen/toimipisteiden saavuttavuudesta julkista liikennettä käyttäen ja toimipisteen/toimipisteiden saavutettavuudesta autoa käyttäen täyttämällä tarkemmin tarjouspyynnössä kuvatut kriteerit. Laadun vertailupisteiden kriteerit ja pisteytys on kuvattu tarkemmin liitteellä 1 Vertailuliite.

Hankintayksikkö pyysi Boondock`s Oy:ltä täsmennystä koskien laatupisteytyksessä ilmoitettuja tietoja. Tarjoaja antoi hyväksytyn selvityksen määräaikaan mennessä.

Lopuksi hinnan ja laadun vertailupisteet laskettiin yhteen. Tarjoajien kokonaisvertailupisteet olivat seuraavat:

Boondock`s Oy: 100,00 vertailupistettä

Ryhmittymä Rivinteeri - BC Demi: 67,11 vertailupistettä

Vertailun tarkempi pisteytys on kuvattu liitteellä 1 Vertailuliite.

Edellä mainitun perusteella kokonaistaloudellisesti edullisimman tarjouksen tehnyt tarjoaja on Boondock`s Oy (Y-tunnus 0699438-4) kokonaisvertailupisteillä 100,00.

Boondock`s Oy esitetään valittavaksi sopimuskumppaniksi.

Soveltuvuuden tarkastaminen

Hankintalain 105 §:n mukaan hankintayksikön on suljettava tarjouskilpailusta tarjoaja, joka ei vastaa tarjouspyynnössä asetettuja soveltuvuusvaatimuksia. Tarjouskilpailun perusteella valittavaksi esitetyn tarjoajan soveltuvuus on arvioitu ennen hankintapäätöstä. Valittavaksi esitetty tarjoaja täytti tarjouspyynnössä tarjoajan soveltuvuudelle asetetut vaatimukset. Boondock`s Oy:n tilaajavastuulain (1233/2006) 5 §:ssä mainitut selvitykset ja todistukset on tarkistettu hyväksytysti.

Asiakirjojen julkisuus

Hankinta- asiakirjojen julkisuutta säätelee laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta (621/1999). Päätösesitys perusteluineen tulee julkiseksi päätöksenteon jälkeen. Tarjoukset ja muut hankintaa koskevat asiakirjat tulevat julkisiksi asianosaisille hankintapäätöksen tekemisen jälkeen. Yleisesti julkisiksi tarjousasiakirjat tulevat, kun hankintaa koskeva sopimus on tehty. Asiakirjoja säilytetään Tuomi Logistiikka Oy:n sähköisessä arkistossa.

Sopimus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua hankintapäätöksen tiedoksisaannista, sillä edellytyksellä, että hankintapäätös on saanut lainvoiman.

Hankinnan arvonlisäveroton arvo on sitoumuksetta noin 150 000 euroa sopimuskauden aikana sisältäen mahdollisen option käytön. Option käyttöönotosta tehdään erillinen päätös.

Kiinteistöjohtajan toimivalta perustuu elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtajan delegointiin 27.4.2021 § 87. Hallintosääntö § 37 kohta 4) Irtaimen omaisuuden sekä palvelujen hankinta, luovuttaminen ja vuokraus sekä sopimusten hyväksyminen lautakunnan pavun mukaisesti.

Päätös

Sopimus Tampereen kaupungin löytöeläinpalveluiden ja muun pienten seura- ja harrastuseläinten hoidon järjestämisestä tehdään 01.10.2021 - 30.09.2024 kestävälle sopimuskaudelle Boondock`s Oy:n (Y-tunnus 0699438-4) kanssa.

Hankinnan arvonlisäveroton arvo sopimuskauden aikana on sitoumuksetta noin 150 000 euroa sisältäen mahdollisen optiokauden.

Hankintapäätös on Tampereen kaupunkia sitova vasta, kun hankintasopimus on allekirjoitettu. Option käyttöönotosta tehdään erillinen päätös.

Allekirjoitus

Kiinteistöjohtaja Virpi Ekholm