§ 50 Keskustorin kesäkeitaan toteutuksen tilaaminen Tampereen Infra Oy:ltä

Lataa  Kuuntele 

TRE:3594/02.07.01/2021

Päätöspäivämäärä

7.5.2021

Päätöksen tekijä

Hankejohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Suunnittelija Oona Haimi/Hankekehityspäällikkö Mikko Siitonen ja talous- ja hankintavastaava Pekka Ranta, etunimi.sukunimi@tampere.fi 

Lisätietoja päätöksestä

Hankejohtaja Tero Tenhunen, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Keskustorin kesäkeitaan tarkoituksena on monipuolistaa keskeisen julkisen tilan käyttöä ja tuoda Keskustorille uutta elämää. Keskustorin kesäkeitaan tulee vahvistaa alueen positiivista kehittymistä ja tukea kaupungin strategisia tavoitteita, tukea läntisen keskustan kehittymistä ja olla kaupallisesti houkutteleva ja viihtyisä elävän kohtaamisen alue eri väestöryhmille. Tavoitteena on visuaalisesti eheä laadukas kokonaisuus, joka tarjoaa kaupunkilaisia ja matkailijoita houkuttelevan lisäarvon kaupungin keskustaan. Kaupunginhallitus on päättänyt Keskustorin kesäkeitaan ja Aleksis Kiven kadun pilotin toteuttamisesta 26.4.2021 (§ 171). 

Kesäkeitaan ja Aleksis Kiven kadun pilotin toteuttamiseksi on hankittava kalusteita, istutuksia, kuljetuspalveluja sekä puisia terassipohjia. Tampereen Infra Oy on pyynnöstä tarjoutunut työhön laskutusperiaatteella kustannukset + 12% kate. Työn arvioitu kustannus on 100 000,00 €. Työt laskutetaan toteutuneiden kustannusten mukaan. 

Tampereen Infra Oy on Tampereen kaupungin hankintalain 15§:n tarkoittama sidosyksikkö, jolloin hankinnassa ei sovelleta hankintalakia. 

Päätös

Kesällä 2021 toteutettavien Keskustorin kesäkeitaan sekä Aleksis Kiven kadun pilotin toteuttamistyöt tilataan Tampereen Infra Oy:ltä (3022425-9) laskutusperiaatteella kustannukset + 12% kate. Tilattavaan työhön kuuluvat kesäkeitaan kalusteiden ja istutusten hankinta ja kuljetus- ja rahtipalvelut. Hankinnan kokonaisarvo on arviolta 100 000,00 € (alv 0%). Kustannukset maksetaan Viiden tähden keskusta –kehitysohjelman määrärahoilta projektilta K1540_01799311 Keskustori. Tämä hankintapäätös on Tampereen kaupunkia sitova vasta, kun työtä koskeva tilaus on tehty. 

Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtajan päätöksellä toimivalta kehitysohjelmien hankintapäätösten tekemiseen on siirretty kehitysohjelmien hankejohtajalle tai talous- ja hankintavastaavalle.

Allekirjoitus

Hankejohtaja Tero Tenhunen