§ 113 Oikaisuvaatimus ajoneuvon lähisiirron siirtokustannuksista

Lataa  Kuuntele 

TRE:2902/02.04.03/2021

Päätöspäivämäärä

28.5.2021

Päätöksen tekijä

Rakennuttamisjohtaja, Kaupunkiympäristön palvelualue

Valmistelijan yhteystiedot

Hallinnon harjoittelija, Vertti Sahala, puh: 040 737 8042, vertti.sahala@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Rakennuttamisjohtaja Milko Tietäväinen, puh: 040 506 8600, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Laki ajoneuvojen siirtämisestä (1508/2019) 6 §:n 1 mom. mukaan, jos pysäköidystä ajoneuvosta aiheutuu haittaa tiealueella tapahtuvalle kunnossa- ja puhtaanapidolle, tienpitoviranomainen voi toimittaa ajoneuvon lähisiirron. Lain ajoneuvojen siirtämisestä (1508/2019) 11 §:n mukaan ajoneuvon omistaja tai haltija on velvollinen korvaamaan viranomaiselle ajoneuvon siirrosta aiheutuvat kustannukset. Korvaus määrätään kunnan osalta kunnallisen viranomaisen hyväksymän taksan mukaisesti. 

Asianosaisen ajoneuvolle, on tehty kadun kunnossapitotöiden vuoksi lähisiirto Kisakentänkadulla 26.01.2021 tiistaina klo. 08.00 - 12.00 välisenä aikana. Asianosainen on toimittanut 15.04.2021 Tampereen kaupungille oikaisuvaatimuksen pyytäen lähisiirrosta perittyjen kustannusten palauttamista.  

Asianosainen vetoaa siihen, että ajoneuvo siirrettiin pois ajamalla asianosaisen toimesta, eikä näin ollen siirrosta voinut aiheutua minkäänlaisia siirtokustannuksia. Lisäksi asianosainen kertoo, että tilattu tekstiviestipalvelu ei ole toiminut. 

Siirrosta tehtyjen dokumenttien mukaan ajoneuvolle ei ole tehty lähisiirtoa. Kirjauksessa on tapahtunut virhe eikä siirtoa ole tehty. 

Tekstiviestipalvelun ylläpitäjältä on tarkastettu järjestelmän toiminta ja mitään toimivuus ongelmaa palvelussa ei ko. ajankohtana ole ollut. 

Lähisiirto katsotaan alkaneeksi, kun ajoneuvo on kiinnitetty hinauskalustoon. Ajoneuvojen siirrosta peritään lähisiirtomaksu siinäkin tapauksessa, että hinauspalvelu on aloittanut siirron ja se keskeytyy asiakkaan tullessa paikalle.  

Kisakentänkadulla on kiinteät kehotustaulut, joissa on ilmoitettu kadun kunnossapidon ajankohdaksi parillisen viikon tiistai klo 08.00-12.00.  

Ajoneuvon kuljettajan tulee varmistaa kaikissa tilanteissa kadulla mahdollisesti olevat pysäköintirajoitteet. 

Katujen puhdistussuunnitelmat ovat nähtävissä osoitteessa www.puhdistussuunnitelmat.fi/tampere. Lisäksi sivuilta on mahdollisuus tilata ilmainen tekstiviestipalvelu, joka lähettää edellispäivänä klo 15.00 tekstiviestinä tiedon valittujen postinumeroalueiden ja/tai katujen seuraavan päivän puhdistuskohteet, joissa pysäköinti on puhdistuksen aikana kielletty. 

Tampereen Infran Kunnossapitopalvelut katsoo, oikaisuvaatimus on aiheellinen ja lasku voidaan hyvittää. 

Päätös

Oikaisuvaatimus hyväksytään 

Henkilötietoja sisältävä teksti

Salassapidettävät tiedot poistettu.

Allekirjoitus

Rakennuttamisjohtaja Milko Tietäväinen