§ 38 Tampereen vammais- ja terveydenhuollon neuvottelukunta Vatenkin sääntömuutoksien hyväksyminen

Lataa  Kuuntele 

TRE:1777/00.01.01/2021

Päätöspäivämäärä

27.5.2021

Päätöksen tekijä

Z/Johtaja, sosiaali- ja terveyspalvelujen palvelualue

Valmistelijan yhteystiedot

Yhdenvertaisuuskoordinaattori Eveliina Kiema-Majanen, puh. 040 801 6188, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johtaja Taru Kuosmanen, p. 040 704 7337, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tampereen vammais- ja terveydenhuollon neuvottelukunta Vatenk toimii Tampereella vammais- ja terveydenhuoltotyötä tekevien yhteisöjen, järjestöjen ja työkeskusten pysyvänä yhteistyöelimenä.

Vatenkin tehtävänä on toimia asiantuntijana vammaisuutta ja terveydenhuoltoa käsittävissä asioissa Tampereella vaikuttamalla päättäjiin, viranomaisiin ja rakennettuun ympäristöön sekä eri palvelujen tuottajiin niin, että vammaiset voivat toimia yhdenvertaisina kaupunkilaisina.

Vatenk toteuttaa tehtäviään tiedotustoiminnan ja oikeuksienvalvonnan avulla. Se seuraa vammais- ja terveydenhuoltotyön kehitystä Tampereella ja laatii toiminta-alueeseensa liittyviä selvityksiä ja kartoituksia sekä tarvittaessa tekee aloitteita ja antaa lausuntoja eri viranomaisille vammais- ja terveydenhuoltoon sekä palvelujen järjestämiseen ja rakennettuun ympäristöön liittyvissä asioissa.

Vatenk toimii yhteistyössä Tampereen kaupungin vammaisneuvoston kanssa.

Vatenk on tehnyt muutoksia sääntöihinsä ja Vatenkin sääntöjen mukaan kaupungilla on kuulemisoikeus Vatenkin sääntömuutoksiin. Sääntömuutoksien hyväksymiseen vaaditaan palvelualueen johtajan päätös.

Päätös

Hyväksytään erillisessä liitteessä esitetyt sääntömuutokset Tampereen vammais- ja terveydenhuollon neuvottelukunta Vatenkin sääntömuutoksiin.

Allekirjoitus

Johtaja Taru Kuosmanen