§ 100 Tampereen kaupungin ja Tampereen Messut Oy:n välisen yhteistyösopimuksen hyväksyminen

Lataa  Kuuntele 

TRE:3922/02.02.01/2021

Päätöspäivämäärä

21.5.2021

Päätöksen tekijä

Johtaja, elinvoiman palvelualue

Lisätietoja päätöksestä

Suunnittelija Tiia Joki, puh. 040 576 8684, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Smart Tampere on Tampereen kaupungin strateginen kehitysohjelma vuosille 2017–2021. Ohjelma rakentaa kestävää ja älykästä Tampereen seutua, jossa asuminen, eläminen ja liikkuminen ovat hiilineutraalia ja jossa palvelut toimivat digitaalisesti, sujuvasti ja käyttäjälähtöisesti. Ohjelma vahvistaa Tampereen asemaa  kansainvälisesti tunnettuna osaamiskeskittymänä, joka on houkutteleva paikka osaajille, opiskelijoille, yrityksille ja uusille liiketoiminnoille. Ohjelmaa tehdään laajassa yhteistyössä yritysten, tutkimuslaitosten, yhdistysten ja kuntalaisten kanssa. 

Tampereen Messut Oy on Suomen toiseksi suurin messuyhtiö, joka järjestää kohdennettuja ja korkeatasoisia ammatti- ja kuluttajamessuja sekä muita tapahtumia. 

Smart Tampere kehitysohjelma järjestää Tampere Smart City Week -tapahtumaviikon neljättä kertaa vuonna 2022. Kumppanuus koskee tapahtumaviikon yhteydessä 31.1.-2.2.2022 järjestettävää kansainvälistä Tampere Smart City konferenssia ja messutapahtumaa. Osapuolten yhteisenä tahtotilana on kehittää konferenssi- ja messutapahtumasta Suomen mittakaavassa ainutlaatuinen ammattilaistapahtuma, joka nostaa suomalaista osaamista esiin kansainväliselle yleisölle turvallisesti ja uusinta teknologiaa hyödyntäen. Konferenssi- ja messutapahtuman sisällöstä vastaa pääosin Tampereen kaupunki ja käytännön toteutuksesta pääosin Tampereen Messut Oy. Markkinoinnista ja viestinnästä kumppaniosapuolet vastaavat yhdessä Tampere Smart City Week -tapahtuman olemassa olevan brändin mukaisesti. Yhteistyön periaatteet ja vastuut ilmenevät tarkemmin yhteistyösopimuksesta. 

Smart Tampere kehitysohjelma kutsuu koolle ohjausryhmän, joka toimii kumppanuuden seurannan ja ohjauksen foorumina. Ohjausryhmä kokoontuu erikseen sovittavin väliajoin (2-3 kertaa vuodessa) keskustelemaan tapahtumaan liittyvistä asioista, kuten mahdollisista kehitysideoista tai haasteista. Ohjausryhmässä on kumppanuusosapuolten lisäksi pääyhteistyökumppaneiden edustajat sekä valitut asiantuntijaedustajat. 

Hallintosäännön 37 § :n kohdan 6 mukaan palvelualueen johtaja päättää muiden kuin lautakunnan toimivaltaan kuuluvien sopimusten hyväksymisestä.

 

 

Päätös

Tampereen kaupungin ja Tampereen Messut Oy:n välinen yhteistyösopimus hyväksytään. 

Allekirjoitus

Johtaja Teppo Rantanen