§ 116 Takaisinsaantivaatimus liukastumisesta pysäköintialueella Fysiikanpolulla

Lataa  Kuuntele 

TRE:2736/03.07.01/2021

Päätöspäivämäärä

28.5.2021

Päätöksen tekijä

Rakennuttamisjohtaja, Kaupunkiympäristön palvelualue

Valmistelijan yhteystiedot

Suunnittelija Patrick Hanska, puh. 041 730 4437, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Rakennuttamisjohtaja Milko Tietäväinen, puh. 040 506 8600, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Keskinäinen vakuutusyhtiö Fennia on lähestynyt Tampereen kaupunkia 7.4.2021 päivätyllä takaisinsaantivaatimuksella koskien liukastumisvahinkoa pysäköintialueella osoitteessa Fysiikanpolku 7. Fennia on katsonut vahingoittuneelta saamiensa tietojen perusteella vahingoittumisen johtuneen Tampereen kaupungin kunnossapitovelvollisuuden laiminlyönnistä. Fennia katsoo, että kaupunki on korvausvastuussa sattuneesta vahingosta.

Kaupunki vastaa puistojen, katujen ja muiden yleisten alueiden hoidosta, joten vastuu talvikunnossapidostakin kuuluu kaupungille.

Korvausvastuusta vapautuakseen kaupungin on vallitsevan oikeuskäytännön mukaisesti osoitettava, että se on asianmukaisesti huolehtinut kunnossapitovelvollisuudestaan.

Kaupunki on tiedottanut Fenniaa 4.5.2021, että kyseinen pysäköintialue, jossa vahinko on tapahtunut ei kuulu kaupungin kunnossapitovastuulle. Pysäköintialue on yksityisessä käytössä. Kiinteistö, jolla kyseinen pysäköintialue sijaitsee, on kaupungin omistuksessa mutta vuokrattuna kolmansille osapuolille. Kaupunki on toimittanut kiinteistöä koskevan maanvuokrasopimuksen Fennialle 4.5.2021. Sopimuksesta käy kiistatta ilmi, että kiinteistön hallinta on kolmansilla osapuolilla ja että kiinteistön kunnossapidosta vastaavat vuokramiehet.

Edellä esitetyn perusteella voidaan todeta, että takaisinsaantivaatimus tulee hylätä perusteettomana.

Päätös

Takaisinsaantivaatimus hylätään.

Henkilötietoja sisältävä teksti

Salassapidettävät tiedot poistettu.

Allekirjoitus

Rakennuttamisjohtaja Milko Tietäväinen.