§ 103 Keskustorin kesäkeitaan operoinnin suunnittelu- ja toteutuspalvelun hankinta

Lataa  Kuuntele 

TRE:4155/02.07.01/2021

Päätöspäivämäärä

31.5.2021

Päätöksen tekijä

Johtaja, elinvoiman palvelualue

Valmistelijan yhteystiedot

Kilpailukykyjohtaja Anna-Kaisa Heinämäki, puh. 040 639 7701, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Suunnittelija Tiia Joki, puh. 040 576 8684, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Keskustorin kesäkeitaan tarkoituksena on monipuolistaa keskeisen julkisen tilan käyttöä ja tuoda Keskustorille uutta elämää. Keskustorin kesänajan käyttöä on tavoitteena lisätä uudella Keskustorin kesäkeidas -konseptilla, joka muuttaa Keskustorin vehreäksi kaupunkikulttuurin keitaaksi. Keskustorin kesäkeitaan tarkoituksena on tukea alueen kehittymistä monipuolisella tarjonnalla. Keskustorin kesäkeitaan tulee vahvistaa alueen positiivista kehittymistä ja tukea kaupungin strategisia tavoitteita, tukea läntisen keskustan kehittymistä ja olla kaupallisesti houkutteleva ja viihtyisä elävän kohtaamisen alue eri väestöryhmille. Tavoitteena on visuaalisesti eheä laadukas kokonaisuus, joka tarjoaa kaupunkilaisia ja matkailijoita houkuttelevan lisäarvon kaupungin keskustaan.  

Kuluneena vuonna erilaisen elävöittämistoiminnansuunnittelu on vaihtelevan pandemiatilanteen vuoksi ollut haastavaa. Kun näköpiiriin saatiin tilanteen mahdollinen helpottuminen ja mahdollinen rajoituksien purkaminen, voitiin käynnistää suunnittelu keskustan vetovoiman parantamiseksi. Kaupunginhallitus päätti 26.4.2021 § 171 Keskustorin alueen ja Aleksis Kiven kadun pilottikokeilu kesän 2021 aikana -päätöksessä mm. seuraavasti: ”Kesän 2021 ajaksi (heinä-syyskuu) on suunniteltu Keskustorin alueelle Keskustorin kesäkeidas -nimistä konseptia, joka tarjoaa asukkaille ja matkailijoille viihtyisän oleskelualueen laadukkaan ruoan, juoman ja vapaa-ajan aktiiviteettien äärellä. Keskustorille voidaan mahdollistaa turvallinen ympäristö, jolla keskustaan saadaan asiakkaita ja asukkaille uutta, viihtyisää ulkotilaa. Laadukkaiden ulkotilojen merkitys ja tarve kaupungeissa on koronan myötä kasvanut. Uudet asiakasvirrat Keskustorille hyödyttävät useita yrittäjiä ja laajasti koko keskustaa.” Päätös asian etenemisestä saatiin kesän järjestelyihin nähden myöhään, mutta päätöstä ei voinut pandemiatilanteen vuoksi tehdä aiemminkaan. 

Valmistelu joudutaan viemään edellä mainittujen syiden vuoksi kiireellisenä eteenpäin, joka perustelee vuoden 2021 osalta suorahankintaa. 

Kokonaisuuden nopea toteuttaminen ja menestyksellinen läpivienti pilottivuonna edellyttää tuntemusta monitoimijamalliin perustuvasta toiminnasta Keskustorin alueella. Keskustorin kesäkeitaan onnistumiseksi on tärkeää laadukas ja toimiva operointi. Palvelun toimittaja vastaa kesäkeitaan jokapäiväisestä toiminnasta, toimii tukena alueella toimiville yrittäjille sekä koordinoi kesäkeitaaseen liittyviä huoltopalveluja. Event Company Rami Lehtinen Oy:llä on vahva kokemus Keskustorin alueesta ja toiminnan järjestämisestä siellä. Event Company Rami Lehtinen Oy on toiminut menestyksekkäästi useita vuosia Tampereen Joulutorin operaattorina. Poikkeuksellisen kiireen lisäksi työ tilataan pienhankintana kilpailuttamatta toimittajan erityisen ammattitaidon ja hyvien kokemusten perusteella.  

Event Company Rami Lehtinen Oy on pyynnöstä tarjoutunut työhön. Hankinnan kokonaishinta on enintään 191 000 euroa, alv 0%. Hankinnan määrittely on hankintalain liitteen E mukainen 79952000-2 Tapahtumapalvelut. Tämän luokituksen mukaisten hankintojen kansallinen kynnysarvo on 400 000 euroa. Kansallisen kynnysarvon alittaviin hankintoihin ei sovelleta hankintalakia. Pienhankinnan kilpailuttamatta jättämisen perustelut ovat poikkeuksellinen kiire sekä toimittajan erityisosaaminen. Joulutorin operaattorin toiminnasta on hyviä kokemuksia ja toimittajan arvoitiin olevan ainoa toimija, joka tällä aikataululla kykenee toteuttamaan projektin. 

Hallintosäännön 37 §:n kohdan 4) mukaan palvelualueen johtaja päättää irtaimen omaisuuden sekä palvelujen hankinnasta palvelu- ja vuosisuunnitelman rajoissa.

Päätös

Keskustorin kesäkeitaan operoinnin suunnittelu- ja toteutuspalvelu tilataan Event Company Rami Lehtinen Oy:ltä (y-tunnus 1790183-8). Hankinnan kokonaishinta on enintään 191 000 euroa, alv 0%. Hankinnan kustannuksista enintään 58 000 euroa, alv 0%, maksetaan kustannuspaikalta 154029, tapahtumapalvelut ja enintään 133 000 euroa, alv 0% kustannuspaikalta 154024, kehitysohjelmat. Hankintapäätös on Tampereen kaupunkia sitova vasta, kun hankintasopimus on allekirjoitettu. Yhteyshenkilö Tampereen kaupungilta on tapahtumapäällikkö Saara Saarteinen.  

Allekirjoitus

Johtaja Teppo Rantanen