§ 2 Valtionavustuksen hakeminen Mielenterveysosaamisen vahvistaminen kunnissa -valtionavustuskokonaisuudesta

Lataa  Kuuntele 

TRE:2730/02.04.01/2021

Päätöspäivämäärä

9.4.2021

Päätöksen tekijä

Z/Suunnittelujohtaja, Tampere Junior -hanke

Valmistelijan yhteystiedot

Projektipäällikkö Outi Valkama, puh. 040 801 6423, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Suunnittelujohtaja Leena Viitasaari, puh. 050 050 553 8672, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tampereen kaupunki jätti 9.4.2021 sosiaali- ja terveysministeriölle hankehakemuksen valtionavustuskokonaisuuteen Mielenterveysosaamisen vahvistaminen kunnissa (VN/10069/2020).

Esitetyn hankkeen tavoitteena on lisätä Tampereella itsenäisesti asuvien nuorten hyvinvointia parantamalla palvelujärjestelmän toimivuutta ja ammattilaisten kykyä vastata itsenäisesti asuvien nuorten erityistarpeisiin. Hankkeen tarkoituksena on luoda ja vahvistaa monialaisia toimintamalleja (ekosysteemi), joiden avulla saadaan parempia ennakoivia palveluja itsenäisesti asuvien nuorten mielenterveyden häiriöiden ehkäisemiseksi. Tavoitteena on tulevaisuuden sote-muutosta ennakoiva kehittämistyö, missä kunnan ja hyvinvointialueen toimijoiden tulee yhdessä järjestää nuorten hyvinvointia edistävät ennakoivat palvelut.  

Hankkeen kohderyhmänä ovat Tampereella itsenäisesti asuvat 16–18-vuotiaat nuoret sekä heidän arkiympäristössään toimivat opiskeluhuollon ja opiskeluterveydenhuollon ammattilaiset.  

Hankkeen tavoitteisiin vastataan muodostamalla tilannekuva nykyisistä palveluista sekä kohderyhmän nuorten erityistarpeista ja hyvinvoinnista. Itsenäisesti asuvien nuorten mielenterveyden kannalta olennaisten toimijoiden vuoropuhelu ja joustava palvelujen kehittäminen mahdollistetaan rakentamalla monialainen, oppiva ekosysteemi. 

Mikäli hanke saa myönteisen rahoituspäätöksen, se toteutetaan osana Tampere Junior -kehitysohjelmaa. 

Päätös

Tampereen kaupunki jättää hankehakemuksen sosiaali- ja terveysministeriön  Mielenterveysosaamisen vahvistaminen kunnissa -valtionavustuskokonaisuuteen.

Allekirjoitus

Suunnittelujohtaja Leena Viitasaari