§ 56 Tampereen asemakeskus, maisemasuunnittelun konseptointi ja julkisen ulkotilan yleissuunnitelma asemakaavoitusta varten, lisätyö

Lataa  Kuuntele 

TRE:2735/02.07.01/2020

Päätöspäivämäärä

18.5.2021

Päätöksen tekijä

Hankejohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Hankekehityspäällikkö Henri Väänänen ja talous- ja hankintavastaava Pekka Ranta, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Hankejohtaja Tero Tenhunen, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Työn tavoitteena on täydentää ja päivittää julkisen ulkotilan maisemasuunnittelun konseptointia ja yleissuunnitelmaa asemakaavoituksen pohjaksi, sekä laatia kustannuslaskelma puistosta. Työssä yhteensovitetaan asemakeskuksen julkisen ulkotilan kokonaisuutta rakennussuunnittelun edetessä. Lisäksi tavoitteena on liittää ulkoalueet osaksi Asemakeskuksen kokonaisuutta niin, että ulkotilat muodostavat kokonaisuuden rakennusten julkisivujen ja muun kaupunkiympäristön kanssa. Työn pohjalta on mahdollista määritellä asemakaavaan tarvittavat yleisten viheralueiden aluevaraukset sekä näihin liittyvät asemakaavamerkinnät ja -määräykset sekä rakentamistapaohjeeseen tarvittavat sisällöt ja havainnollistaa aluetta näkymäkuvien avulla. Työ tehdään rinnakkain asemakaavoituksen, liikenne- ja katusuunnittelun ja kaavan viitesuunnitelman kanssa.

LOCI maisema-arkkitehdit Oy antoi pyynnöstä tarjouksen tähän työhön 7.4.2021. Palkkiomuoto on aikapalkkio henkilöryhmittäin ja veloitusperuste. Työ on kattohintainen 34.260,00 euroa + alv. Työ on lisätyö ja perustuu aiempaan toimeksiantoon sekä Tampereen kaupungin yleisten alueiden maisemasuunnittelupalveluiden puitesopimukseen. Tarjous on hyväksyttävissä.

Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtajan päätöksellä toimivalta kehitysohjelmien hankintapäätösten tekemiseen on siirretty kehitysohjelmien hankejohtajalle tai talous- ja hankintavastaavalle.

Päätös

Tampereen kaupunki tilaa Tampereen asemakeskuksen maisemasuunnittelun konseptoinnin ja julkisen ulkotilan yleissuunnitelman lisätyötä ja näkymäkuvia LOCI maisema-arkkitehdit Oy:lta (Y-Tunnus 2180076-0) aikapalkkiolla kattohintaan 34.260,00  € (ALV 0%). Kattohintaa ei saa ylittää. Alikonsultiksi tässä työssä hyväksytään White Night Lighting Oy.

Työn kustannukset suoritetaan kustannuspaikalta 154024 projektilta K1540_ 01793311 Elosa_ Asemakeskus. Hankintapäätös on kaupunkia sitova vasta, kun työtä koskeva tilaus on tehty. Tilauksessa annetaan laskutusohje. Kaupungin puolesta työn vastuuhenkilöinä toimii hankekehityspäällikkö Henri Väänänen ja maisema-arkkitehti Anna Levonmaa sekä asemakaavoituksen projektiarkkitehti Marjut Ahponen. Valtuutan Väänäsen tilaamaan työn.

 

Allekirjoitus

Hankejohtaja Tero Tenhunen