§ 338 Liikehuoneiston vuokraaminen osoitteesta Mäntykatu 6 Rannikon Aarre Oy:lle

Lataa  Kuuntele 

TRE:3699/02.07.03/2021

Päätöspäivämäärä

18.5.2021

Päätöksen tekijä

Kiinteistöjohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Tila-asiantuntija Jori Komulainen, puh. 040 359 2295, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Kiinteistöjohtaja Virpi Ekholm, puh. 0400 205 044, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tampereen kaupunki omistaa osoitteessa Mäntykatu 6 sijaitsevasta kiinteistöstä Asunto Oy Pyynikinhaka liikehuoneiston, joka on vapautunut Mäntykadun päiväkodin käytöstä. Kohde on realisoitavien kohteiden listalla ja sen myyntityö on aloitettu. Kyseisessä taloyhtiössä urakointitöitä suorittava Rannikon Aarre Oy (Y-tunnus 1958813-1) on pyytänyt saada vuokrata osan kaupungin hallinnoimasta liikehuoneistosta taloyhtiön tilaamaan urakoinnin ajalle. Urakointityö ei kohdistu vuokrattavaan tilaan.

Vuokra-aika on arvioitu taloyhtiön tämän hetkisen urakan tarvetta vastaavasti ajalle 1.5.2021 - 31.1.2022. Irtisanomisajaksi on sovittu kohteen myynnin ja tilapäisen tarpeen vuoksi poikkeuksellisesti kaksi (2) viikkoa molemmin puolisesti. Vuokraus irtisanottaisiin päättymään ennen mahdollista kohdemyynnin sopimista. Mikäli taloyhtiön urakka valmistuu etuajassa, tai viivästyy, sovitaan vuokran päättymisestä lähemmin tilannekohtaisesti. Käyttötarkoitus olisi sosiaalitilojen käyttö. Vuokraehdoissa huomioidaan, ettei käyttö saa alentaa huoneiston kuntotasoa ja siten vaikuttaa alentavasti kohteen arvoon.

Vuokrattavien tilojen koko on noin 30 m2 sisältäen osan käytävä- ja naulakkotilasta. Vuokralainen huolehtii kustannuksellaan huoneiston käytön rajaamisesta sovittuun alueeseen. Huoneistossa kulkeminen ja avaintenhallinta on järjestetty osana taloyhtiön urakan suorittamista. Vuokralainen vastaa tiloista ja sen käytön aikaisesta puhtaanapidosta sekä turvallisesta käytöstä myös muiden urakkatyöhön osallistuvien puolesta, mikäli näillä on tilojen käyttötarve vuokrauksen aikana.

Vuokran määrä on 363,90 euroa kuukaudessa (alv 0%) sisältäen kunnossapidon ja kiinteistönhoidon erilliskorvaukset. Vuokraan ja erilliskorvauksiin lisätään kulloinkin voimassa oleva arvonlisävero, joka vuokrauksen alkamisen hetkellä on 24%. Vuokralainen toimittaa kolmea verollista kuukautta vastaavan suuruisen vakuuden.

Vuokrauksella on taloyhtiön suostumus. Vuokralainen sitoutuu noudattamaan taloyhtiön järjestyssääntöjä, ja tarkemmat ehdot määritellään vuokrasopimuksessa.

Asunto- ja kiinteistölautakunnan päätöksen 23.10.2019 § 144 mukaisesti asian päättää kiinteistöjohtaja, kun kyse on rakennusten, tilojen ja niihin liittyvien alueiden vuokraamisesta.

Päätös

Rannikon Aarre Oy:lle (Y-tunnus 1958813-1) vuokrataan osoitteessa Mäntykatu 6 sijaitsevasta As Oy Pyynikinhaka -kohteen kaupungin liikehuoneistosta noin 30 m2:n suuruiset tilat väliaikaisiksi sosiaalitiloiksi. Vuokrasopimus on voimassa ajalla 1.5.2021 - 31.1.2022 kahden (2) viikon molemmin puolisin irtisanomisajoin. Vuokrasopimus voidaan irtisanoa kohdemyynnin valmistelemiseksi, tai mikäli perusteltu käytön tarve taloyhtiön tilaamasta urakasta johtuen päättyy aiemmin kuin 31.1.2022.

Kokonaisvuokra on 363,90 euroa kuukaudessa (alv 0%) sisältäen ylläpidon erilliskorvaukset. Vuokraan ja erilliskorvauksiin lisätään kulloinkin voimassaoleva arvonlisäveron osuus. Vuokra sisältää tavanomaisen työmaa-aikaisen sosiaalitilojen kuluttaman veden ja sähkön. Vuokralainen toimittaa kolmen verollisen vuokrakuukauden suuruisen vakuuden vuokranantajalle. Vuokralainen sitoutuu noudattamaan taloyhtiön järjestyssääntöjä. Tarkemmat ehdot määritellään vuokrasopimuksessa.

Allekirjoitus

Kiinteistöjohtaja Virpi Ekholm