§ 13 Linja-autovarikon polttoaine- ja vuorokausihuollon uuden valvontajärjestelmän hankinta

Lataa  Kuuntele 

TRE:3973/02.07.01/2021

Päätöspäivämäärä

10.6.2021

Päätöksen tekijä

Toimitusjohtaja, Tampereen Kaupunkiliikenne Liikelaitos

Valmistelijan yhteystiedot

kalustopäällikkö Kalle Keinonen, puh. 050 376 9213, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

johdon assistentti Eveliina Högerman, puh. 041 730 9331, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Kalle Keinonen: 

Tampereen Kaupunkiliikenne Liikelaitoksen linja-autovarikon polttoaineen jakelun valvontajärjestelmä ei enää täytä asetusten määräystä eikä laitteistoa pystytä jatkuvasti valvomaan. Myöhemmin käyttöön otettavan uuden suunnittelujärjestelmä myötä myös vuorokausihuollon seurantajärjestelmä tulee uusia. Onkin tarkoituksenmukaista uusia nämä yhtenä kokonaisuutena, joka käsittää polttoaine- ja vuorokausihuoltojen valvontajärjestelmän niin, että se sisältää kaksi tankkauspäätettä, ohjelmistot, tiedonsiirrot olemassa olevien laitteistojen kanssa, henkilökorttien lukulaitteet, autotunnistimien lukulaitteet, syöttöpaneelit tiedoille sekä kaikkien ohjelmistojen ja laitteiden asennukset. Tämän lisäksi tarvitaan myös15 kappaletta käyttäjätunnisteita ja 110 kappaletta autotunnisteita jotka TKL asentaa itse.

Tiedustelujen ja selvitysten perusteella kävi selväksi, että hankinta ei tulisi ylittämään erityisalojen hankintalain mukaista kynnysarvoa. Kaupungin hankintaohjetta noudattaen hankinnan kilpailutus oli kuitenkin perusteltua. Tarjouspyyntö jätettiin Hilma-palveluun kaikille avoimena tarjouspyyntönä 20.5.2021 ja viimeinen tarjouksen palauttamisaika oli 4.6.2021 kello 12:00. Tarjousten vertailuperusteeksi ilmoitettiin 90% hinta ja 10% laatu. 

Määräaikaan mennessä saatiin vain yksi tarjous. Saatu tarjous vastasi tarjouspyyntöä. Näin ollen tarjousvertailua ole tarpeen tehdä.

Tarjousasiakirjat ovat liikesalaisuuksia lukuun ottamatta julkisia sopimuksen tekemisen jälkeen, sekä asianosaisjulkisia hankintapäätöksen jälkeen. Tilaus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän jälkeen päätöksen tiedoksisaannista edellytyksellä, että hankintapäätös on saanut lainvoiman.

Päätös

Toimitusjohtaja:

Päätän, että Tampereen Kaupunkiliikenne Liikelaitos hankkii linja-autovarikon polttoaineen jakelun sekä kaluston vuorokausihuollon valvonta- ja seurantajärjestelmän ainoan tarjouksen jättäneeltä Wennstrom Fuel Systems Oy:ltä (y-tunnus 0965292-9). Hankintahinta, joka sisältää tarjouspyynnössä mainitut ohjelmat ja laitteistot, sekä kolmen vuoden lisenssimaksut, on yhteensä 34.952,00 € (alv. 0%). Hankinnasta tehdään erillinen hankintasopimus.

Järjestelmän asennuksen ja käyttöönoton osalta yhteyshenkilöinä toimivat kalustopäällikkö Kalle Keinonen ja kalustomestari Jussi Vataja.

 

Allekirjoitus

toimitusjohtaja Pekka Pirhonen, puh. 0400 172328 etunimi.sukunimi@tampere.fi