§ 132 Oikaisuvaatimus ajoneuvon lähisiirron siirtokustannuksista

Lataa  Kuuntele 

TRE:3725/02.04.03/2021

Päätöspäivämäärä

10.6.2021

Päätöksen tekijä

Rakennuttamisjohtaja, Kaupunkiympäristön palvelualue

Valmistelijan yhteystiedot

Hallinnon harjoittelija Vertti Sahala, puh. 040 737 8042, vertti.sahala@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Rakennuttamisjohtaja Milko Tietäväinen, puh. 040 506 8600, etunimi.sukunimi@tampere.fi 

Päätöksen perustelut

Lain ajoneuvojen siirtämisestä (1508/2019) 6 §:n 1 mom. mukaan, jos pysäköidystä ajoneuvosta aiheutuu haittaa tiealueella tapahtuvalle kunnossa- ja puhtaanapidolle, tienpitoviranomainen voi toimittaa ajoneuvon lähisiirron. Lain ajoneuvojen siirtämisestä (1508/2019) 11 §:n mukaan ajoneuvon omistaja tai haltija on velvollinen korvaamaan viranomaiselle ajoneuvon siirrosta aiheutuvat kustannukset. Korvaus määrätään kunnan osalta kunnallisen viranomaisen hyväksymän taksan mukaisesti. 

Asianosaisen ajoneuvolle, on tehty kadun kunnossapitotöiden vuoksi lähisiirto Rautiolanrinteellä 9.2.2021. Asianosainen on toimittanut 12.5.2021 Tampereen kaupungille oikaisuvaatimuksen pyytäen lähisiirrosta perittyjen kustannusten palauttamista. Asianosainen vetoaa siihen, että asianosaisen ajoneuvon siirtämisestä aiheutuneet ansionmenetykset ovat riittävä rangaistus ajoneuvon siirrosta. 

Rautiolanrinteellä on kiinteät kehotustaulut, joissa on ilmoitettu kadun kunnossapidon ajankohdaksi parillisen viikon tiistai klo 12.00 - 16.00.  

Ajoneuvon kuljettajan tulee varmistaa kaikissa tilanteissa kadulla mahdollisesti olevat pysäköintirajoitteet. 

Katujen puhdistussuunnitelmat ovat nähtävissä osoitteessa www.puhdistussuunnitelmat.fi/tampere. Lisäksi sivuilta on mahdollisuus tilata ilmainen tekstiviestipalvelu, joka lähettää edellispäivänä klo 15.00 tekstiviestinä tiedon valittujen postinumeroalueiden ja/tai katujen seuraavan päivän puhdistuskohteista, joissa pysäköinti on puhdistuksen aikana kielletty. 

Tampereen Infran Kunnossapitopalvelut katsovat, että asianosaisen oikaisuvaatimus on aiheeton ja tulee hylätä. 

Päätös

Oikaisuvaatimus hylätään 

Henkilötietoja sisältävä teksti

Salassapidettävät tiedot poistettu.

Allekirjoitus

Rakennuttamisjohtaja Milko Tietäväinen