§ 183 Tampereen seudun ammattiopiston tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelma 2021-2023

Lataa  Kuuntele 

TRE:4581/01.05.02/2021

Päätöspäivämäärä

11.6.2021

Päätöksen tekijä

Johtaja, ammatillinen koulutus

Valmistelijan yhteystiedot

Suunnittelija Liisa Malpakka, puh. 0400 173411, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johtaja, ammatillinen koulutus, Outi Kallioinen puh. 044 423 5473, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tredun tasa-arvo ja yhdenvertaisuussuunnitelma on käsitelty Tredun johtoryhmässä 31.5.2021 ja Toisen asteen koulutuksen yhteistoimintaryhmässä 10.6.2021.

Suunnitelma on valmisteltu Tredun avoimessa työryhmässä yhdessä henkilöstön ja opiskelijoiden kanssa. Se on laadittu yhdenvertaisuuslain 1986/609 § 6  ja tasa-arvolain 2014/1325 § 5 a ja ammatillisen koulutuksen lainsäädännön mukaisesti sekä hyödyntämällä Opetushallituksen ohjeita. Tredun tasa-arvo ja yhdenvertaisuustyöskentely on kytketty Tredun strategiseen ohjelmaan Kestävä elämäntapa, pedagogiseen ohjelmaan ja Tredun arvoihin. Se kytkeytyy valtakunnallisiin painotuksiin, oppilaitoksen turvallisuuskulttuuriin, Tampereen kaupungin henkilöstöpoliittisen tasa-arvo ja yhdenvertaisuussuunnitelmaan 2021-2022, kaupungin palvelualuekohtaiseen kotouttamisohjelmaan, Yhdenvertaisesti sinun teemavuoteen ja Euroopan kulttuuripääkaupunki aiheeseen.  Suunnitelma sisältää arvion aiemman suunnitelmakauden tavoitteiden toteutumisesta, nykytila-arvion perusteella valitut tavoitteet seuraavalle suunnitelmakaudelle.

Tredun tasa-arvo ja yhdenvertaisuussuunnitelman tavoite on, että tasa-arvo ja yhdenvertaisuus on luonteva osa opetusta jokaisella alalla arjen kohtaamis-, oppimis- ja ohjaustilanteissa. Tavoitteeseen pääsemiseksi lisätään näkyvyyttä: Tasa-arvo ja yhdenvertaisuus Tredussa Moodle tutuksi ja opetuksen osaksi. Moodle-sivustolle kootaan Tasa-arvo ja yhdenvertaisuus työskentelyn pohjaksi myös Antirasismi Tredussa ja Kiusaamisen vastainen työ. Lisäksi laaditaan toimivat yhteistyövälineet erityisesti oppivelvollisten huoltajien ja muiden opiskelijoiden kotiväen vuorovaikutuksen lisäämiseen. Suunnitelmaa arvioidaan vuosittain ja kehittämistoimenpiteitä jatketaan tehdyn arvion perusteella.

Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelmasta tiedotetaan sekä henkilöstölle että opiskelijoille ja se on nähtävillä Tampereen seudun ammattiopiston kotisivuilla.

Päätös

Hyväksyn Tredun tasa-arvo ja yhdenvertaisuussuunnitelman vuosille 2021-2023.

Allekirjoitus

Outi Kallioinen, johtaja, ammatillinen koulutus