§ 58 SURE-hankkeen kameroiden asennusurakan tilaaminen Tampereen Vera Oy:ltä

Lataa  Kuuntele 

TRE:3804/02.07.01/2021

Päätöspäivämäärä

20.5.2021

Päätöksen tekijä

Hankejohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Projektipäällikkö Anniina Autero ja talous- ja hankintavastaava Pekka Ranta, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Hankejohtaja Tero Tenhunen, etunimi.sukunimi@tampere.fi 

Päätöksen perustelut

Smart Urban Security and Event Resilience - projekti toteutetaan Tampereen kaupungin elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueella. Projektin toteuttamisaika on 1.9.2019 –31.8.2022. Rahoitus on käytettävissä 31.8.2022 asti. Projektille on myönnetty rahoitus Euroopan komission alaisesta Urban Innovative Actions - ohjelmasta. Rahoittajaviranomaisena toimii Region Hauts- de- France.

SURE -hankkeessa tehtävä kamerahankinta täydentää jo olemassa olevaa kaupunkikameraverkkoa. SURE -hankkeessa hankittavat ja asennettavat kamerat keräävät analysoitavaa dataa ihmis- ja liikennevirroista. Analytiikkaa hyödynnetään mm. tekoälyn kehittämisen tukena, jotta erityisesti vaaratilanteita synnyttävää henkilön tai väkijoukon käyttäytymistä pystyttäisiin ennakoimaan eri tapahtumien aikana. Kamerat tullaan liittämään Insta Blue Aware -alustalle, mikä mahdollistaa entistä monipuolisemman kuvamateriaalin tarjoamisen viranomaisten käyttöön ja parantaen eri tapahtumien tilannejohtamista ja viranomaisyhteistyötä.

SURE-hankkeen kameroista ja niiden asennuksesta on pyydetty tarjous ’’Katujen ja yleisten alueiden valaistus-, liikennevalo- ja sähköalan rakentamispalvelu’’ puitesopimukseen (TRE:6644/02.07.01/2019) perustuen Tampereen Vera Oy:ltä (1950694- 1). Vera on tarjoutunut työhön kokonaishintaan 115 946,68 € (alv 0%). Tarjous on hyväksyttävissä. Kokonaishintaa ei saa ylittää.

Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtajan päätöksellä toimivalta kehitysohjelmien hankintapäätösten tekemiseen on siirretty kehitysohjelmien hankejohtajalle tai talous- ja hankintavastaavalle.

 

Päätös

Tampereen Vera Oy:ltä (1950694- 1) tilataan SURE-hankkeen kamerat ja kameroiden asentamisurakka kokonaishintaan 115 946,68€ + alv. Kustannukset suoritetaan Viiden tähden keskusta -kehitysohjelman projektilta E1540_19_4. Hankintapäätös on Tampereen kaupunkia sitova vasta, kun työtä koskeva tilaus on tehty. Laskutuksessa on käytettävä tilauksessa annettavaa ostotilausnumeroa. Kehitysohjelmat-yksikössä työn vastuuhenkilönä toimii projektipäällikkö Anniina Autero. Työtä ohjaa ja valvoo järjestelmäpäällikkö Mika Heikkilä, kaupunkiympäristön kehittäminen palvelualueelta, infraomaisuuden hallinta yksiköstä.

 

Allekirjoitus

Hankejohtaja Tero Tenhunen